Nacionalinis kultūros kelio „Vėtrungių kelias“ partnerių kiemelis Svencelėje

Nacionalinio kultūros kelio VĖTRUNGIŲ KELIAS sezonas įgauna pagreitį! Jau 10–ąjį sezoną skaičiuojantis „Vėtrungių kelias“ siūlo leistis į penktojo Lietuvos etnografinio regiono kultūrinio, gamtinio ir kulinarinio paveldo pažinimą. Liepos 7-8 dienomis kartu su draugais ir partneriais dalyvavome šypsenų ir vėjo kupiname BOAT AND HOUSE SHOW 2023 festivalyje Svencelėje. Kita projekto stotelė – Jūros šventė 2023!

Svencelėje skleidėme Mažosios Lietuvos atmosferą! Supažindinome atvykusius svečius su mūsų krašto kultūra, tradicijomis, amatais ir kulinariniu paveldu. Šilutės kamerinis dramos teatras aktoriai Rytprūsių muitinės poste pasitiko ir išlydėjo festivalio dalyvius. Amatininkai Julius Katauskas, Isma Katauskienė, „Žalvarinė“, Stanislovas Meškauskas, Regina Meškauskienė, Rimantas Pilibavičius, Elena Matulionienė supažindino atvykusius su molio ir medžio amatais, delmonų ir žalvarinių papuošalų gamyba. Karolis Tamulis virė gardžią Mažosios Lietuvos žuvienę, o burnoje tirpstančiu šiupiniu dalinosi Algimantas Dirsė ir šauni jo komanda! Šilutės kultūros ir pramogų centras vaišino Mažosios Lietuvos tradiciniu gėrimu – kafija ir pasakojo vėtrungių istoriją bei padėjo susikurti asmeninį Mažosios Lietuvos simbolį – vėtrungėlę, o Šilutės raj. savivaldybės F. Bajoraičio viešoji biblioteka mokė knygrišystės tradicijų ir kartu su festivalio dalyviais šimtmečiais nusikėlę į praeitį ir turėjo galimybę susirišti savo individualiai sukurtą knygelę.

Sekanti nacionalinio kultūros kelio stotelė – Jūros šventė 2023, kuri pradės Lietuvos kultūros ministerijos finansuojamą renginių ciklą „Kultūros kelių aktualizavimas: Vėtrungių kelias“. Teatro, šokio ir muzikos meno išraiškos priemonėmis būsite įtraukti į tikrais faktai paremtą, tačiau, šiuolaikiškai interpretuotą Klaipėdos krašto šimtmečio istoriją. Meninių programų ciklą sukūrė pakviesti profesionalūs meno kūrėjai: režisierius Marius Tumšys, choreografė Laura Geraščenko, dramaturgas Mindaugas Valiukas, dailininkas Mantas Maziliauskas, kompozitorius Marius Salynas. Liepos 22 d. susitikime Baltijos jūros krante – Klaipėdos mieste, Jūros šventėje 2023, renginys nemokamas!

Be the first to comment on "Nacionalinis kultūros kelio „Vėtrungių kelias“ partnerių kiemelis Svencelėje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*