Lai skamba muzika – duris atvėrė koncertų salė

Prieš Velykų šventes po ilgo, septynerių metų laukimo, duris atvėrė Šilutės meno mokyklos koncertų salė. Į iškilmes rinkosi mokytojai, absolventai, tėvai ir svečiai.

Raudoną atidarymo  juostą, kurią nešė merginos, pasipuošusios tautiniais rūbais, visų susirinkusiųjų akivaizdoje iškilmingai perkirpo rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis, vicemerė Daiva Žebelienė ir mokyklos direktorė Daiva Pielikienė.

Šventės vedėjai Žydrė Adomaitienė ir Arnoldas Rumšas su gera nuotaika vieną po kito į sceną kvietė koncerto dalyvius ir svečius. Tardamas sveikinimo žodį meras Vytautas Laurinaitis pasidžiaugė, kad koncertų salės atidarymo šventė pagaliau įvyko. Dėkojo direktorei už tai, kad buvo pastabi, reikli ne tik savo kolektyvui, bet ir rangovams. „Tariu ačiū už pagalbą atliekant techninę priežiūrą, už tai, kad savo atidžiu šeimininkišku reiklumu pasiekėte norimo rezultato. Linkiu, kad čia niekada nepritrūktų muzikos garsų, kad čia būtų muzikantų susibūrimo vieta – atgaiva sielai ir širdžiai“, – sveikindamas kalbėjo meras.

Direktorės D. Pielikienės padėkos žodis buvo trumpas, tačiau labai nuoširdus. Pažadėjo, kad šioje gražioje salėje muzikuos ne tik mokiniai, bet ir visų miestelėnų malonumui bus kviečiami įvairūs žinomi muzikantai profesionalai.

Iškilmingame koncerte grojo Meno mokyklos absolventai: Meda Stonytė (kanklės), trimitininkas Martynas Dirgėla, kanklininkė Viktorija Gečaitė, eufonininkas Kasparas Nognius, fortepijonininkė Meda Siliūtė, smuikininkė Beatričė Paičiūtė, dainininkė Fausta Balodytė. Visi su nekantrumu laukė Pijaus Pirogovo (fortepjonas), kuris šiuo metu mokosi Anglijoje, jaunųjų muzikantų mokykloje, pasirodymo. Kartu su savo ugdytiniais muzikavo ir mokytojai: kanklininkė Greta Dudnikė, saksofonininkas Arnoldas Rumšas, Liuda Kašėtienė-Mikkelsen (fortepijonas) ir Jurgis Karbauskas (violončelė).

Mokyklos bendruomenę pasveikinti atvyko ir Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos direktorė Evelina Norkienė, Šilutės kultūros ir pramogų centro bei Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos atstovai.

Šventė pasibaigė svečiams ir namiškiams sutartinai dainuojant „Mūsų dienos kaip šventė“. Netrūko geros nuotaikos, apsikabinimų, palinkėjimų vėl susitikti būsimuose koncertuose.

Jurgitos Bielinskaitės Mockuvienės ir Birutės Morkevičienės nuotr.

Be the first to comment on "Lai skamba muzika – duris atvėrė koncertų salė"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*