Politinė dauguma ir opozicija ir toliau skirtingai mato Šilutės rajoną

Vakar įvyko dešimtas šios kadencijos Šilutės rajono Savivaldybės tarybos posėdis. Jame buvo svarstyta ir priimta kone rekordinis šią kadenciją sprendimų skaičius – 78. Vienas iš svarbių – politiniu požiūriu – buvo Savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio bei Savivaldybės administracijos direktoriaus Sigito Šepučio praėjusių metų veiklos ataskaitų tvirtinimas. Nors meras išvardino iš ties nemažai atliktų savo bei Tarybos darbų (tai buvo taip pat ir jo, kaip tarybos pirmininko ataskaita), tačiau opozicija toms ataskaitoms nepritarė. O šį žingsnį labai aiškiai motyvavo.   

Iš minėtų priimtų sprendimų gausos galima paminėti tik kelis, nuo kurių keisis rajono iki šiol buvusi tvarka. Tai švietimo tinklo pertvarka, po kurios Pašyšių, Gardamo, Traksėdžių pagrindinės mokyklos bei Inkaklių mokykla – daugiafunkcis centras keis savo statusą. Iš esmės netikėtai ir skubotai reorganizavus šias ugdymo įstaigas, tų vietų vyresniųjų klasių mokiniams teks keliauti mokslo šviesos semtis į gretimas gyvenvietes. Dėl šio sprendimo būta nemažai diskusijų ir tarp politikų, ir visuomenėje. Ypač motyvuotai apie švietimo tinklą ir jos tolimesnes perspektyvas rajone kalbėjo opozicijos atstovas, nesenai vienos iš Tauragės gimnazijos direktoriumi tapęs Jonas Jatautas. Bet apie tai – kitame rašinyje.

Dauguma praėjusio posėdžio darbotvarkės priimtų sprendimų buvo procedūriniai. Tai būtini, tačiau iš esmės nekeičianti gyvenimo tvarkos (bent jau gyventojams juntamos). Tai įvairių įstaigų vadovų, kurių steigėjas yra savivaldybės taryba, ataskaitų svarstymas. Ir tik Šilutės pirminio sveikatos centro vadovo ataskaitai nebuvo pritarta. Kaip sakė meras V.Laurinaitis, jis nepatenkintas šios įstaigos vadovo Liutauro Indriuškos veikla. Galima priminti, kad būtent šis vadovas užprotestavo teismui tarybos sprendimą dėl įstaigos prijungimo prie antrinio lygio medicinos įstaigos. Tad šis valdžios suplanuotas sujungimas iki šiol nepradėtas, nes vyksta teisminiai ginčai.

Šiame posėdyje ne kartą pasisakiusiai opozicijos atstovei Sandrai Tamašauskienei taip pat „kliuvo“ nuo mero. Nes pastarasis į bet kurią jos pastabą žiūrėjo kaip į kandidatės į Seimą politikavimą. „Sausas“ nuo tokių pastabų šį kartą išsisuko taip pat nesenai apie kandidatavimą į parlamentą nuo Liberalų sąjūdžio pranešęs Tarybos opozicijos lyderis Algirdas Gečas. Tačiau jis šiame posėdyje pasireiškė kaip daugiausiai nusišalinantis nuo sprendimų svarstymų. O net nedalyvauti balsavimo patalpoje tarybos narį įpareigoja įstatymai, tuo atveju, jei tai gali sukelti interesų konfliktą. Tad A.Gečas kursavo iš posėdžių salės ir atgal net keletą kartų, kai buvo svarstomi su švietimo sistemos pertvarka susiję sprendimai.

Posėdyje Šilutės rajono Savivaldybės taryba paskyrė Šilutės meno mokyklos vadovę. Ja tapo šios mokyklos mokytoja Daiva Pielikienė. Nuo šiandien ji šios mokyklos vadovė. Plačiau apie ją skaitykite straipsnyje „Ne tik mokiniai, bet ir suaugusieji turi turėt galimybę realizuot save“. Rajono vadovai bei tarybos nariai sveikino ją bei linkėjo visokeriopos sėmės.  To linkime ir mes. Ir jai ir visai Meno mokyklai.

Be the first to comment on "Politinė dauguma ir opozicija ir toliau skirtingai mato Šilutės rajoną"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*