Ir išvažiavo A.S.Nausėda į Seimą

Lapkričio 14 dieną Seime iškilmingą priesaiką dirbti visų žmonių labui ir gerovei, padėjęs ranka ant Lietuvos Konstitucijos, prisiekė Šilutės apygardoje tiesioginiuose rinkimuose spalio 23 dieną Šilutės žmonių mandatą gavęs Alfredas Stasys Nausėda. Prisiekė ir užmiršo, kad demokratija pas mus yra atstovaujamoji. Kas reiškia, kad jis yra visų šilutiškių atstovas Seime, nežiūrint, kad jis į parlamentą ir išrinktas kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys.  

Nuo to laiko apie šios kadencijos Seimo narį A.S.Nausėdą beveik nesigirdi nieko. O ir jis pats nieko apie save neskelbia, nerašo bei nieko nekomentuoja. O reikėtų, nes valstiečių ir žaliųjų partijos siūlomi ir jo (kas lyg ir reikštų šilutiškių – balsu taip pat) pradedami priiminėti sprendimai Seime gali gerokai pakeisti nusistovėjusį mūsų gyvenimą. Tad Seimo nariui tikrai neturėtų būti pro šalį išgirsti, ką apie tokius sprendimus mano jo rinkėjai šilutiškiai.

Ir iš ties nieko nebūtumėm žinojęs, ką pastarasis ten veikia, jei ne kitas šilutiškis Remigijus Žemaitaitis, išrinktas gretimoje Pietų Žemaitijos rinkimų apygardoje. Būdamas oponentas, partijos Tvarka ir teisingumas frakcijos narys, savo feisbuko paskyroje ir parašė, kad A.S.Nausėda atsiėmė savo paties teiktą siūlymą Seime skirti iš ateinančių metų valstybės biudžeto 750 tūkstančių eurų Šilutė-Rusnė užliejamojo ruožo estakados projektavimui ir statybai. Tai ir viskas, nei nekreipsime dėmesio į keletos A.S.Nausėdos akimirksninių šmėstelėjimų televizijos ekrane žinių laidose.

Tai pastūmėjo Lietuvos Seimo interneto svetainėje pasižiūrėti oficialios visiems prieinamos informacijos. Iš jos sužinome, kad Šilutės apygardoje rinktas A.S.Nausėda nuo lapkričio 16 dienos yra Kaimo reikalų komiteto nariu. Nuo 23 lapkričio jis taip pat yra ir Migracijos komisijos nariu. Tačiau anksčiausiai – nuo lapkričio 14 dienos – tapo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nariu. Tai oficialu.

Toliau skelbiama, kad mūsiškis priklauso ir laikinai darbo grupei „Už šeimą“. Jis taip pat ir kitos laikinos grupės „Į darnią Lietuvą Vydūno keliu“ narys. A.S.Nausėda yra ir tarpparlamentinių ryšių su Vokietijos Federacine Respublika ir Rusijos Federacija grupių nariu. Jei pastarosios lyg ir aiškios, tai kas yra darbo grupė – ir tai laikina – „Už šeimą“ visiškai nežinia. Skambiai pavadinta laikina darbo grupė „Į darnią Lietuvą Vydūno keliu“ taip pat neaiški. Šilutės rajonas yra gan glaudžiai susiję su Vydūnu ir jo kūrybinio palikimu. Tad neprošal būtų žinoti, kas yra daroma. O gal priešingai – šios darbo grupės nariui kokių įpareigojimų norėtų šilutiškiai duoti prieš 2018 metai minimus Vydūno metus Lietuvoje. Seimo svetainėje nukeliavus šiomis laikinomis grupėmis esančiomis nuorodomis, pamatome išdėliotus joms priklausančių parlamentarų veidus. „Už šeimą“ laikinai darbuosis 85 Seimo nariai. „Į darnią Lietuvą Vydūno keliu“ tik 24. Daugiau jokios informacijos nėra.

Kitoje dalyje, kur apibudinima A.S.Nausėdos veikla, skelbiama, kad gruodžio 22 dieną jis prisidėjo prie iniciatyvos drauge su kitais keisti Konstitucijos 55 ir 57 straipsnius. 55 straipsnio pakeitimu siūloma Seimo narių skaičių sumažinti iki 101 (dabar 141), o 57 straipsniu siūloma, kad eiliniai Seimo rinkimai būtų rengiami Seimo narių įgaliojimų pabaigos metais kovo mėnesio antrą sekmadienį. Konstitucijos keitimas yra labai sudėtingas procesas, tad greitai tai neįvyks.

Prieš pat Naujuosius metus – gruodžio 28 dieną – drauge su kitais aštuoniais parlamentarais A.S.Nausėda inicijavo „Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymo 4 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą“. 13 šio straipsnio dalis, jei būtų pakeita, turėtų skambėti taip: „Laisvos žemės fondo žemė, kurią ne mažiau kaip 3 metus nepertraukiamai naudoja žemės ūkio veiklos subjektai, atitinkantys Lietuvos Respublikos žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymo 2 straipsnio 1 dalies 1 punkte nurodytas sąlygas, gali būti perduodama nuosavybėn neatlygintinai lygiaverčio ploto turėtam žemės plotui tik šiems piliečiams“.

Dar nurodyta, kad šilutiškis turi tris padėjėjus – sekretorius: Valentiną Dylertą, Valdą Jurėną ir Leonardą Michelbertą. V.Dylertą šilutiškiai pažįsta – iki išeinant į užtarnautą poilsį jis buvo Juknaičių seniūnas. Kiti du – vargiai ar žinomi šilutiškiams.

Dar yra žinių apie Seimo narių „lankomumą“. Yra fiksuojamas dalyvavimas plenariniuose posėdžiuose. Šilutiškis pasižymi šimtaprocentiniu lankomumu – lapkričio mėnesį dalyvavo visuose septyniuose naujo kadencijos Seimo plenariniuose posėdžiuose. Gruodį taip pat – visi aštuoni. Gal todėl ir neturi laiko susitikti su savo šilutiškiais rinkėjais čia rinktas ir Šilutės rajono gyventojus atstovaujantis A.S.Naudėda.

sale

Šilutiškio Seimo nario A.S.Nausėdos vieta posėdžių salėje.

4 Comments on "Ir išvažiavo A.S.Nausėda į Seimą"

  1. Nuomonė | 2017-01-05 at 10:04 |

    Nausėda – uolus, pareigingas biurokratas. Prasėdės posdžius tobulai, bet tik prasėdės. Kaip patars Caras, taip prabalsuos. Spėju tas pats ir su patarėjais, kažkas patarė saviškius, galvelė linkt. Vis klustelėju aktyvius agitatorius per rinkimus, kur tas Nausėda kuriuo pergale džiaugėtės. Tyli jie. savas žmogus nausėda, gali burnelę išlenkti, bet to neužtenka, bet ir pakeisti nieko neimanoma.

  2. nuomonė | 2017-01-05 at 19:52 |

    ko gero posakis „geras žmogus ne profesija“ čia pritinka. Tikėjomės daugiau. Ačiū autoriui už išsamią informaciją.

  3. Aleksas Karalavičius | 2017-01-05 at 22:29 |

    Autorius pateikė išsamią, rinkėjams naudingą, informaciją.Matome, kad A. Nausėda jau pasirinko darbo sritis ir jeigu žiniasklaida reguliariai ir dorai nušvies seimo nario veiklą, tai bus jam didelė paskata dirbti krašto ir Šilutiškių labui. Labai svarbu teikti pamatuotus projektus, o dar svarbiau priimti valstybei ir piliečiams naudingus Įstatymus. Palinkėkime Alfredui Nausėdai darbingų metų ir didžiausios sėkmės.

  4. o gal kanors apie skardziu girdejot?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*