Šilutės TAU klausytojai linksmai pasitiko Kalėdas

Iš vaikystės ateina Kalėdos –
Tai plotkelė, šienelis, mama,
Verpia tylą naktis atsisėdus,
Krosny kursto ugnelę žiema.
Zita Gaižauskaitė

Gruodžio 22-ąją į šventinį vakarą „Jau kvepia Kalėdom“ Šilutės profesinio mokymo centro Paslaugų ir turizmo skyriuje rinkosi TAU klausytojai. Į šventę atvyko rajono meras Vytautas Laurinaitis, Šilutės Šv. Kryžiaus bažnyčios kunigas Audrius Undraitis ir Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčios klebonas Remigijus Šemeklis.

Sutartinai nuskambėjo TAU himnas, kurį sugiedojo universiteto choro „Šilas“ dainininkai, o jiems  pritarė visi TAU klausytojai. Su artėjančiomis šventomis Kalėdomis sveikino Rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis. Jis  pasidžiaugė aktyvia ir labai gyvybinga Trečiojo amžiaus universiteto bendruomene, gausiai susirinkusiais klausytojais. „Tradicinė šventinė popietė – puiki galimybė pabūti kartu, pasidžiaugti nuveiktais darbais, pasididžiuoti žiniomis ir bendryste. Jūs labai svarbūs, ir jūsų veikla reikšminga mums visiems. Aukite, klestėkite, nenustokite dalintis žiniomis ir visada susiburkite bendrai veiklai bei pabuvimui kartu“, – kalbėjo meras. Džiugu, kad taip TAU veiklą vertina savivaldybės meras. Atsakydama ne tik jam, bet ir visai universiteto bendruomenei, reikšdama dėkingumą, rektorė Elena Stankevičienė gana optimistiškai įvertino laiką, „kuris nenumaldomai neša metus, bet mes viltingai žiūrime į ateitį, neleidžiame nurimti savo protui, norime mokytis, pažinti pasaulį ir save: TAU veikia trys fakultetai, septyni fakultatyvai, kuriuose senjorai gali lavintis pagal savo poreikius. Dėkoju savivaldybei už palaikymą, už supratimą. Džiaugiuosi ir dėkoju prie mūsų prisijungusiems alumnams, kurie padeda prasmingai leisti laiką, dėkoju tarybai, kuri planuoja veiklą, dėkoju šokėjams ir dainininkams ir visiems kūrėjams“, – mintimis dalijosi rektorė.

Sveikinimo kalbas keitė „Aukštumalos“ šokėjų pasirodymas. Nuotaikingi šokiai džiugiai nuteikė susirinkusiuosius, niekas  negailėjo plojimų. Tarp kolektyvų pasirodymo Vida Tarozienė perskaitė savo eilėraštį apie kunigą Cintijų, kunigavusį Verdainės ir Katyčių bažnyčiose. Jos intarpas t. p. literatų fakultatyvo domėjimosi miesto ir apylinkių istorija fragmentas.

Sveikinimo žodį tarė  Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro direktorė, Šilutės TAU koordinatorė Daiva Budvytienė. „Susirinkome į gražią ir prasmingą šventę – Kalėdų laukimo vakarą. Džiaugiuosi, kad mes turime vienas kitą, kad galime prisiglausti, kai norime šilumos ar išgirsti gerą žodį. Linkiu dosnaus kūčių stalo ir dosnaus Kalėdų senelio, kad išsipildytų visi troškimai, o veiduose šviestų šypsenos“. Linkėjimus tęsė Švietimo, sporto ir kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Vida Kubaitienė. Ji linkėjo, kad ir kitais metais veikla būtų aktyvi, lydėtų bendrystė ir tarpusavio šiluma bei tikėjimas stebuklais. Su artėjančimis šventėmis Tau klausytojus sveikino alumnė gydytoja Audronė Pikžirnienė.

Nuoširdžios, gražios, prasmingais tekstais parašytos dainos, kurias atliko TAU choras „Šilas“, šventei suteikė gerą nuotaiką, kvietė dainuoti drauge. Buvo pasveikintas gausus būrys jubiliatų. Kalėdoms skirtą šokį atliko neseniai susikūrusi TAU grupė „Šyša“. O šventinį koncertą užbaigė viešnia Milda Jašinskaitė-Jasevičienė – Tauragės Gospel choro „Gloria“ solistė.

Šventės prabėga, nusinešdamos įspūdžių žavesį, bet TAU klausytojai, pasinėrę į mėgiamą veiklą, kūrybinį darbą, nuolat randa, kuo džiaugtis, kuo gėrėtis. Neramus mūsų laiko pasaulis, bet galimybė prasmingai išgyventi kasdienybę suteikia viltį, kad žmogui  Dievo dovanotas pasaulis kada nors nubrauks nuo savo veido „rūpesčių ir negandų raukšles“.

Be the first to comment on "Šilutės TAU klausytojai linksmai pasitiko Kalėdas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*