Architektai jau įsivaizduoja paminklą Švėkšnoje

Klaipėdietis architektas iš UAB „A 405“ Gintaras Čičiurka, pagal Šilutės savivaldybės užsakymą, parengė paminklo signatarui Kazimierui Steponui Šauliui, numatomo statyti Švėkšnos miestelio Liepų aikštėje, projektinius pasiūlymus.  

Pagal galiojančią tvarką, šie siūlymai yra viešai patekti visuomenei susipažinti. Jie yra ir internetinėje erdvėje, ir atlikti popieriuje, su kuriais galima susipažinti Šilutės rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriuje. Iki birželio 27 dienos 17 valandos yra laukiama visuomenės nuomonės apie šį projektą bei galimų pasiūlymų. Juos reikėtų teiki architektui elektroniniu paštu adresu [email protected].

O ateinantį antradienį – birželio 27 dieną – 17 valandą Šilutės seniūnijos salėje rengiamas viešas šio architektūrinio pasiūlymo svarstymas. Jame šio projekto autorius G.Čičiurka pristatinės jį bei atsakinės į kylančius klausimus. Visuomenė taip pat čia dar galės teikti savo siūlymus. Po to, atsižvelgus į gautas pastabas, projektas gali būti koreguojamas ar tikslinamas ir galutinai parengtas bus atiduotas užsakovui – Šilutės rajono savivaldybei.

O patį paminklą – monumentą signatarui K.S.Šauliui kuria klaipėdietis skulptorius Arūnas Sakalauskas. Jį finansuoja signataro giminaitis Vytautas Lygnugaris. Planuojama, kad šio paminklo atidengimo iškilmės vyks rugsėjo 16 dieną.

Su internetiniu architekto G.Čičiurkos siūlymu galima susipažinti čia.     

Priminsime, kad dėl šio paminklo vieta ne kartą buvo svarstyta Švėkšnos visuomenėje. Apie tai buvo rašyta čia:

„Knygnešiai“ Švėkšnoje užleidžia vietą signatarui
Galvosūkis dėl paminklo signatarui Švėkšnoje
Paminklas signatarui Švėkšnoje planuojamas naujoje vietoje
Pirmoji Lietuvos 100-metį gali pradėti minėti Švėkšna 

Be the first to comment on "Architektai jau įsivaizduoja paminklą Švėkšnoje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*