Giesmių šventė Šilutėje

Šeštadienį Šilutės Martyno Liuterio evangelikų liuteronų bažnyčioje vyko tradicinė Lietuvos evangelikų ir reformatų bažnytinių chorų bei ansamblių „Giesmių šventė 2017“. Tai taip pat buvo ir vasaromis vykstančio šios bažnyčios bei Šilutės kultūros ir pramogų centro rengiamo bendro festivalio „Muzikinė verdenė“ atidarymas.      

Ši graži šventė prasidėjo daugiau kaip dešimties į ją iš visos Lietuvos atvykusių bendra choro giesme „Tvirčiausia apsaugos pilis“, kuriai vadovavo Laura Matuzaitė – Kairienė. Vėliau chorai dar ne vieną giesmę giedojo kartu, kas buvo labai įspūdinga – muzika užpildė visus bažnyčios skliautus. Ši graži bažnytinės muzikos šventė tęsėsi keletą valandų.

Šventė šiais metais taip pat buvo skirta ir Reformacijos 500 metų sukakčiai paminėti. Gal ir dėl to į Šilutę atvažiavo daug kunigų ne tik iš Lietuvos, bet ir Vokietijos.

Pradžioje būta nemažai sveikinimų. Žodį tarė Lietuvos evangelikų liuteronų vyskupas Mindaugas Sabutis, gražia lietuvių kalba susirinkusius pasveikino ir Lipės krašto Vokietijoje bažnyčios atstovas ryšiams su Lietuva Frank Erichsmeier. Šios apskrities evangelikų bažnyčia drauge su Detmoldo bažnyčia jau dvidešimt penkerius metus globoja bei remia Lietuvos evangelikus liuteronus. Šios šventės metu ši partnerystės sutartis dar kartą buvo sutvirtinta evangelikų bei reformatų iš abiejų šalių  parašais.

Sidabriniu kryžiumi taip pat buvo apdovanotas Lipės krašto bažnyčios liuteronų vadovas (superintendentas) Andreas Lange. Jį įteikė Lietuvos evangelikų liuteronų vyskupas M.Sabutis bei sveikino visi šios bažnyčios konsistorijos nariai.

Be the first to comment on "Giesmių šventė Šilutėje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*