Katytiškiai paminėjo Reformacijos 500 metų sukaktį

Birželio 3 dieną Katyčiuose buvo paminėta Reformacijos 500 metų sukaktis.

Miestelio turgaus aikštėje bendruomenė, kartu su seniūnija, šiai progai parengė įspūdingą lauko instaliaciją, kuri miestelį puoš iki Naujų metų. Sutemus ši instaliacija įspūdingai apšviečiama.

Šiai iškiliai datai paminėti Lietuvos evangeliškos bažnytinės muzikos sandrauga, drauge su valstybiniu choru „Vilnius“ (vyr. dirigentas Artūras Dambrauskas), apsilankė Katyčių miestelyje, kuris turi išsaugojęs gilias evangelikų liuteronų kultūros tradicijas bei gyvą evangelikų liuteronų bendruomenę. Katyčių evangelikų liuteronų bažnyčioje choras „Vilnius“ atliko gražiausias evangelikų liuteronų ir reformatų giesmes bei Vakarų Europos kompozitorių kūrinius. O parapijos klebonas Valdas Miliauskas renginio dalyviams vaizdžiai pasakojo apie reformacijos įtaką visuomenės raidai.

Šventės metu buvo pristatyta ir pavasarį vykusio plenero „Žydintys Katyčiai“ piešinių paroda. Katyčiai iš kitų miestelių išsiskiria unikaliu scylių žydėjimu. Pavasarį visas evangelikų liuteronų bažnyčios šventorius ir šalia esančios kapinės skęsta mėlynų scylių žiedų jūroje. Norint įamžinti šį gamtos sukurtą grožį, balandžio mėnesį Katyčiuose ir vyko dailės pleneras „Žydintys Katyčiai“. Šventės metu buvo apdovanoti jo dalyviai – Katyčių pagrindinės mokyklos mokiniai ir jų mokytoja Brigita Vitkauskienė bei Šilutės meno mokyklos Dailės skyriaus atstovai ir dailės mokytojas Arnoldas Milukas.

Nijolė Stanelienė,
Senųjų kaimo tradicijų kultūros centro etnografė – vadybininkė

Be the first to comment on "Katytiškiai paminėjo Reformacijos 500 metų sukaktį"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*