Liberalai dar tik planuoja naujas idėjas

Praėjusią savaitę liberalių jėgų Šilutėje atstovai surengė spaudos konferenciją (žiūrėt video). Joje kalbėta apie numatomas Lietuvos liberalų sąjūdžio ir Lietuvos laisvės sąjungos partijų skyrių jungtuves. Paprašius paaiškinti, kas susijungus minėtosioms partijoms keisis, išsakyta viltis, kad sustiprėjęs Lietuvos liberalų sąjūdis galės teikti daugiau „atitinkamų ir įdomių pasiūlymų savivaldoje“. Žinoma, buvo ir gražių žodžių bei aiškinimų, kad, nežiūrint skeptikų ar kritikų, tai dviejų liberalių partijų jungtuvės, o ne vienuolikos asmenų prisijungimas prie Liberalų sąjūdžio.   

Šilutės rajono savivaldybės taryboje iki šiol buvo opozicinė liberalų frakcija. Ją, kaip ir iki šiol, sudarė penki nariai. Trys iš jų – Lietuvos laivės sąjungos partijos nariai Arvydas Jakas, Algirdas Gečas ir Vidmantas Gečas. Liberalų sąjūdžiui atstovavo šios partijos Šilutės skyriaus pirmininkas Raimundas Ambrozaitis ir Jonas Jatautas. Pastarasis teigė, kad pasitraukė iš šios partijos, tačiau į Tarybą pateko būtent Liberalų sąjūdžio sąraše. Šiai frakcijai, kaip ir visai opozicijai, bent jau iki šiol vadovavo  opozicijos lyderiu įvardijamas A. Gečas.

Kad dar prieš metus buvo galimas liberalų partijų susijungimas, pradėta kalbėti rengiantis  Savivaldybių tarybų rinkimams. Straipsnyje „Politinės rokiruotės liberalų gretose“ A. Jakas mini, kad tuomet pasiūlė rinkimuose dalyvauti sudarius bendrą Laisvės sąjungos ir Liberalų sąjūdžio sąrašą, tačiau kita pusė to nenorėjo.

Ir nors šioje spaudos konferencijoje ne kartą kalbėta apie Laisvės sąjungos bei Liberalų sąjūdžio jungtuves, kurios numatytos kovo 10 dieną, panašu, kad tai tėra kelių asmenų, vedamų A. Gečo, perėjimas (išėjimas) į kitą partiją.

Kaip tai pavadinti – nėra esminis dalykas. Daug svarbiau, ką ir kaip sustiprinęs jėgas Liberalų sąjūdis darys Šilutės politinėje padangėje. Deja, spaudos konferencijos metu apie tai beveik nekalbėta. Nors paskubomis prabilta apie „buldozeriniu principu“ pradėtą vykdyti švietimo tinklo pertvarką Šilutės rajone, liberalai šios temos nepratęsė.

Konferencijos metu R. Ambrozaitis pastebėjo, kad politinė Tarybos dauguma reformą vykdo ignoruodama aiškiai nustatytą tvarką. Būtent į tai turėjusi atsižvelgti Šilutės rajono valdžia mėnesiui nukėlė švietimo tinklo pertvarką. Opozicija tuo kol kas nepasinaudojo, nepasiūlė ir išeičių ar bent garsiai neišsakė savo pozicijos, nors gyrėsi, kad liberalai – labai intelektuali politinė jėga, turinti daug įvairių specialistų.

Taip pat sustabdytos ir Šilutės pirminio bei antrinio lygio medicinos įstaigų „jungtuvės“. Bet tik iki tol, kol teismas nuspręs, ar viskas tame procese gerai. Tačiau garsiai kalbėdami apie šios reformos struktūrinius pokyčius, liberalai nutyli esmę – ar tinkamai suteikiama medicinos pagalba Šilutėje. Ne paslaptis, kad šioje srityje pas mus nėra gerai. Apie tai jau ne kartą buvo rašyta ir vietinėje, ir respublikinėje spaudoje. Tačiau kol kas liberalai yra užėmę patogią poziciją – kad Savivaldybės taryboje partijos nariai sudaro mažumą ir negali turėti įtakos sprendimams – tad jokių politinių žingsnių nežengia bei neturi įtakos politiniam gyvenimui. O juk būtent tai ir lemia politinės partijos populiarumą Šilutės rajone. Tik dvi iškovotos vietos Savivaldybės taryboje rodo ne itin palankų visuomenės požiūrį į Liberalų sąjūdį rajone. Skirtingai nuo Lietuvos laisvės sąjungos, kuri per rinkimus pelnė didesnį rinkėjų palaikymą, gavo tris vietas Taryboje, o jos lyderis du kartus tiesioginiuose rinkimuose kovojo dėl mero posto. Ir kažin, ar sugadintais biuleteniais tai galima paaiškinti…

Nuotraukoje:
Liberalų sąjūdžio Šilutės skyriaus pirmininkas R.Ambrozaitis ir Laisvės sąjungos Šilutės skyriaus buvęs pirmininko pavaduotojas A.Gečas. 

Be the first to comment on "Liberalai dar tik planuoja naujas idėjas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*