Bibliotekoje – dailės mokytojų kūrybos popietė

Bibliotekos bendruomenė ir Pagėgių savivaldybės dailės mokytojų metodinio būrelio nariai meno mylėtojus pakvietė į jau tradicija tampančios jungtinės Pagėgių krašto mokyklų dailės mokytojų kūrybos darbų parodos „Atokvėpio valandėlė“ pristatymą. Direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė pasidžiaugė, jog „renginys jau tampa tradicinis, įgauna naujų spalvų, sulaukiama vis daugiau visuomenės susidomėjimo, plečiasi – į Pagėgių krašto dailės mokytojų kolektyvą puikiai įsikomponavo technologijų mokytojų darbai“.

Pagėgių savivaldybės dailės mokytojų metodinio būrelio pirmininkė, parodos „Atokvėpio valandėlė“ iniciatorė, koordinatorė ir bendraautorė, Pagėgių savivaldybės Meno ir sporto mokyklos direktorės pavaduotoja ugdymui Lina Ambarcumian šios ekspozicijos rengimo apžvalgą pradėjo savo kūrybos eilėmis apie vaikus, nes, anot jos, mokiniai – daugelio mokytojų įkvėpimo lašai. Savo kūrinius, jų gimimo vizijas bei šiuose darbuose atsispindinčias idėjas pristatė Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos dailės mokytoja-metodininkė Virginija Kariniauskienė, Pagėgių savivaldybės Piktupėnų pagrindinės mokyklos dailės ir technologijų mokytoja Lina Jonelienė, Pagėgių savivaldybės Stoniškių pagrindinės mokyklos dailės ir technologijų mokytoja-metodininkė Liucija Bungardienė, Pagėgių savivaldybės Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijos dailės ir kūno kultūros mokytojas Eligijus Kriaučiūnas bei technologijų mokytoja Edita Jurkšaitienė. Renginyje eksponuoti ir Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos vyresniojo technologijų mokytojo Valdo Gečo vadovaujamų IV g. klasių gimnazistų darbai. Tądien pedagogai dovanojo ne tik grožį akims, bet ir muziką sielai: popietės metu skambėjo Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos vyresniojo istorijos mokytojo Roberto Maziliausko atliekami dainuojamosios poezijos kūriniai.

Renginio dalyvius ir svečius sveikino Pagėgių Šv. Kryžiaus parapijos klebonas Kazys Žutautas bei Darbėnų Šv. Apaštalų Petro ir Pauliaus parapijos klebonas Vygintas Gudeliūnas. Pagėgių savivaldybės mero Virginijaus Komskio vardu sveikinamąjį žodį parodos autoriams tarė mero patarėja Rita Vidraitė. Šiltus žodžius kūrėjams skyrė Pagėgių savivaldybės vyriausioji specialistė kultūrai Ingrida Jokšienė, pedagogų kolegos, artimieji, bičiuliai, Pagėgių krašto literatų sambūrio nariai, Lietuvai pagražinti draugijos Pagėgių skyriaus atstovai bei kiti meninio grožio pajautai neabejingi kraštiečiai. Direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė, visos bibliotekinės bendruomenės vardu, parodos kuratorę Liną Ambarcumian bei atlikėją Robertą Maziliauską pagerbė simbolinėmis dovanomis.

Maloni ir netikėta staigmena – kūrėjos Liucijos Bungardienės nutapyto, knygose „gyvenančią“ šviesą atspindinčio paveikslo įteikimas Pagėgių savivaldybės viešajai bibliotekai. Jį dovanodama autorė retoriškai klausė: „Ar mes knygoje randame raides ir žodžius, ar knygos žodžiai patys mus pasirenka ir pasiekia?“. Prieita vieningos išvados, kad Menas ir Literatūra kaip ir Bažnyčia, Mokykla, Biblioteka yra sujungti bendra kultūrinio gėrio gija.

Daugiau apie renginį galite paskaityti čia.

Sonata Vitkutė,
Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja 

Nuotraukų autorė Asta Andrulienė

Be the first to comment on "Bibliotekoje – dailės mokytojų kūrybos popietė"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*