Bendruomenės projektas „Šilutės siena“ baigtas

Grojant pučiamųjų orkestrui penktadienį popietę baigtas vienas įspūdingiausių šių metų meninių projektų Šilutėje – iškilmingai atidaryta „Šilutės siena“. Taip pavadintas miestą puošiantis darbas, kurį per metus laiko įvykdė trys partneriai: AB „Šilutės baldai“, Šilutės rajono savivaldybė ir Šilutės meno mokyklos Dailės skyriaus mokiniai su savo mokytojais. Jį kuriant taip pat dalyvavo ir miesto ar net rajono bendruomenė, dėl to vadinamas bendruomenės projektas „Šilutės siena“.

Nors atidarymo šventę kiek ir trikdė smulkus lietus, tačiau džiugios nuotaikos dėl pabaigto darbo jis negadino. Juo labiau, kad atidarant šią „Šilutės sieną“ dalyvavo daug miestiečių, kurie prisidėjo prie šio projekto. Tai sakytina apie tos žmones, kurie paskutiniame vykdymo etape apie 500 metrų ilgio sienoje vaizdavo tai, ką jaunieji dalininkai, padedami savo mokytojų, sukūrė.

„Šilutės siena“ atrodo įspūdingai: joje atsispindi pagrindiniai ir svarbiausi miesto bei krašto istoriniai įvykiai. Tad ne vienas einantis ar važiuojantis pro ją pažins istorines asmenybes, matys svarbiausius šio krašto įvykius ar verslus. Vieni darbai profesionalesni, kiti vaikiškai naivūs, tačiau visi jie be galo mieli ir nuoširdūs. Ir puošia miestą.

Po simbolinės pažinties su miestą puošiančia „Šilutės siena“, miesto pradininkas – istorinė asmenybė Georgas Talatas Šilutės rajono merui Vytautui Laurinaičiui įteikė simbolinį raštą apie darbo pabaigą. Po tradicinės padėkos, linkėjimų rajono vadovas juokais sakė, kad dar yra Šilutėje vietų, kur būtų galima pratęsti tokią sieną. Kalbėdama apie šį projektą „Šilutės baldų“ direktorė Asta Dijokienė pasidžiaugė partneriais, jų susikalbėjimu ir darniu darbu, prie kuriuos pabaigos šiandien miestiečiai ir svečiai buvo pakviesti. Dėkodama Šilutės meno mokyklos Dailės skyriaus mokiniams, mokyklai įteikė pačių baldininkų pagamintą spintelę mokinių darbams susidėti. Tai buvo viena iš septyniolikos dalių, kurias netrukus bus pagaminti specialiai Šilutės meno mokyklos dailės skyriaus mokiniams.

O šiam projekto partneriui – jauniesiems dailininkams ir jų mokytojams – teko sudėtingiausia užduotis – pavaizduoti istorinius įvykius, ar asmenybes. Juolab, kad ne vienu atveju visa tai turėjo būti jų pačių sugalvoti, nes istoriniuose dokumentuose telikę tik pasakojimai. Kaip tai pavyko padaryti – kiekvienas gali pamatyti atėję prie šios sienos.

Iškilmių pabaigoje visi, vienaip ar kitaip prisidėję prie šio projekto, buvo pakviesti nupieši po paskutinį potėpį.

Be the first to comment on "Bendruomenės projektas „Šilutės siena“ baigtas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*