Šiandien Šilutės miestelyje

Nors ir saulėtas buvo balandžio 19-tos ketvirtadienis Šilutėje, tačiau pavasariška ryškia šiluma dar nealsavo. Šilutiškiai bei miesto svečiai tvarkė savo reikalus – vieni savo tikslą pasiekdavo pėsti, kiti važinėjo gatvėmis automobiliai. O centrinės dalies miesto gatvės medžiai pamažu ir kiek nedrąsiai pradėjo skleisti lapus. Ir laukė…

Pažymėti skaičiai bei kryžiais jie laukė galutinio nuosprendžio – leis jiems miesto žmonės dar gyventi ir savo žaluma visus džiuginti, ar pjaus šalin. Šiaip jau sprendimas dėl jų tragiško likimo lyg ir priimtas – sutartys su pjovėjais jau pasirašytos. Vis tik paskutinėmis savaitėmis miestiečiams sunerimus bei pasipiktinus, šis miesto „tvarkymo“ projektas kol kas atidėtas.

Šiandien parengtą Šilutės centrinės dalies medžių pjovimo projektą atvyko vertinti specialistai – dendrologai, arboristai. Neskubėdami jie apžiūrinėjo projekte pažymėtus medžius ir sau rašėsi pastabas. Vėliau, kaip miestiečių sutarta su valdžia, pateiks savo išvadas. O tuomet ir bus skelbiamas galutinis nuosprendis.

Vakar dauguma miesto centrinės gatvės medžių buvo apkabinti žaliais lapeliais su įrašu „Išsaugokim unikalumą“. Taip daug nesiafišuojant buvo išsakyta pilietinė pozicija į šį miesto atnaujinimo planą.

Įdomu, kad beveik visi tie lapeliai per naktį taip ir prakabėjo. Buvo jie dar ir anksti ryte, tačiau jau prasidėjus darbo dienai jų staiga nebeliko. Žinoma, tai taip pat išsakyta pozicija. Tačiau tokios pozicijos „veikiantieji asmenys ir atlikėjai“ yra žinomi.

O už kelių kvartalų buvo jau „sutvarkyta“ gatvė. Vienoje jos dalyje išpjovus panašaus amžiaus, kaip kad centre augančius medžius, saulės šilumą atspindėjo nesenai į šaligatvius sudėtos betoninės trinkelės…

Tiesa, gatvės pradžioje kelis pasodino, tačiau kažkaip be galo į liūdna buvo į juos žiūrint ir apie vadžios supratimą, ir požiūrį į miesto tvarkymą galvoti. Vis tik vieną medelį surado ir pasodino apie 4 metrų aukščio, kokiais žada atnaujinti Lietuvininkų ir Tilžės gatvėse. Tai gali būti puikus matas ir „vizualizacija“, kaip gali atrodyti centrinės miesto gatvės.

7 Comments on "Šiandien Šilutės miestelyje"

  1. Jei nematei, kas nuėmė, žinoti tų „veikėjų“ neįmanoma. Kaip galima teigti to, ko nematei, kad galėtum patvirtinti. Nematau čia logikos.

  2. Priplaukusiojo dienoraštis (bede veikėjams) | 2018-04-20 at 13:19 |

    Priplaukėm.
    Pakalnės
    Prieplauką
    Dovn‘o‘rėvą
    Senjorą
    Nemuną
    Tėvą
    Dukros
    Pavainikės
    Rusnaitės
    Atmatos
    Poplūdis
    Semia
    Mažąją
    ML
    Dalį
    Nuo
    IPač
    VL
    didelės
    Skiria
    Vien
    Vytis…

    Priplaukėm.
    Nuo
    Apkabinimo
    Trispalve
    Šilto
    Ima
    Melas
    Raitytis
    Ant
    TT
    Pabėgių
    Žuolio
    Gal
    Uosio
    Sveiko
    Drūto
    Pirmo
    Kritusio
    Tikro
    Feiko
    Mero
    Panosėj…

    Priplaukėm.
    Mokinių
    Vydūno
    Nekaltas
    Figos
    Lapelis
    Neatpažintinos
    Per4m
    Šilutės
    Arkitekto
    VL
    Extazės
    Metoo
    Virpulį
    Varo…

    Priplaukėm.
    Minėjime
    Šventam
    Šviesaus
    Hugo Šojaus
    Čiairdabar
    Altruizmą
    Įsavint
    Ragino
    Įveklinimo
    Palei
    Didį
    Platoną
    Naudos
    Galimai
    Didelės
    Pasroviui
    Pavėjui
    9o
    Nuo
    100
    Otkatnu
    Otkadnu
    BuydeWindu
    Besiblaškantys
    Taške
    Gavėjai…

    Priplaukėm.
    Čiairdabar
    Veikiančių
    Asmenų
    Ir
    Nelabų
    Ašmenų
    Rankose
    Tujų
    Atliekėjų
    Neminint
    Režisieriaus
    Pridususios
    Kompanijos
    PanOperator
    StilistoGrimo
    Biurokratus
    Vulgaris
    Ji
    Bijo
    Arimų
    Nešėjo
    ŽibųRyto
    Žyniųapšvitėjo
    Įtampos
    Reguliatoriaus
    Išvydaus
    Begalo
    Lapųroskopu
    Vaizdžiai stebimo
    Ledų pardavėjo
    Šioto
    Nuo
    Koto
    Administrator
    Jo
    Grynai
    Žalio
    ČinaičioČino
    PatieskPirmą
    Scenų
    Vizijos
    Autoriaus
    Missijos
    Jo
    Ydomios
    Patarškios
    Padėjėjos
    Paslaugaus
    Lūpdažio
    Drėgnos
    Servetėlės
    Edgaro
    Po
    Servelatu
    Ir
    Dar
    Nekalbant
    Apie
    Asmenį
    Kurio
    Negalima
    Vardint
    Nė in
    Nė co
    Nė fė
    Nė cialų
    Viso
    Biuro
    Animuotų
    Poterių
    Hario
    Veikėjų…

    Pirpesiolaukiam.
    Uoste
    Čiairdabar
    Uodžiu-
    Kraunama
    Arka
    Kada
    Išplauks
    Atmaton
    Ir
    Nuplauks
    Kaip
    Škiperiai
    Dardaneluose
    Sako
    Suvisam
    Dartentoliau…

    Praplaukia.
    Lai
    Jau
    Išneša
    Srautas
    Lauksim
    SMS
    TETOS
    Šilutės
    Tegu
    JAU
    „Ne velnio!“
    Trumpos
    Ne
    Naujienų
    Bedos
    Tos
    Taško
    Žinutės
    .

  3. 2018-04-27, 12:57 | 2018-04-30 at 10:47 |

    Gauta 2018-04-27 (parašas)

    Algis Algimantas Jonas Juozapas K. Leopoldas

    Tauragės apskrities VPK
    Šilutės rajono policijos komisariatui

    PAREIŠKIMAS
    2018-04-27, 12:57 Šilutėje

    Š. m. balandžio 19 d. kuriant gatvės meną Šilutėje priešais pastatą Tilžės g. 22, iš pirmojo aukšto pjūklų parduotuvės išpuolęs nepažįstamas sportinio sudėjimo asmuo, demonstruodamas fizinį pranašumą bei ketinimą panaudoti smurtą paliepė: „-Dingk“.
    Į išreikštą pasiūlymą nusiraminti atsigeriant beržo sulos, įsiaudrinęs jaunuolis atsakė patyčiomis. Tuo kart pasirodė Šilutės autobusų parko direktorius, o rodos pirmasis iškvietė policijos patrulius.
    Š. m. balandžio 26 d. tęsiant tęstinį gatvės meno projektą „Nuo tilto prie tilto ir netik Šilutę mylinti draugė“, geltonažaliaraudonu kaspinu dengiant laiptų pakopų vertikaliai poliruotas briaunas, tuo atspindint gretimą kūrinį „100“, vėl prišoko kaip ir prie 22 Tilžės tas pats asmuo ir vėl bandė išprovokuoti konfliktą. Į agresyvius ir užgaulius išsireiškimus niekuo neatsakius, pagrasino išvešiąs, tiksliau „-Išvešim“.

    versti

    Nepaklausiau kur, mat neturėjau ūpo eskaluoti potencialaus konflikto, o ir kūrinio nebuvau užbaigęs. Man neparodžius susidomėjimo minėtu asmeniu ir tęsiant kūrinį, prie jo susibūrė (matyt iškviesti kokia tai ryšio priemone) dar trys sportinio sudėjimo, bet kiek mažesnio ūgio nepažįstami ir rodos Šilutėje nesutikti asmenys. Kadangi iniciatorius kažką aiškino manęs link, susidarė įspūdis, kad aptarinėjamos „išvešim“ taktinės detalės. Šį epizodą, kuriame galimai užsakovo grandinis stovi nugara, kad sėbrai galėtų mane įsidėmėti, užfiksavau savo mobiliojo telefono vaizdo kamera. Laimei, pasirodę policijos pareigūnai išvadavo iš labai nepatogios padėties. Pareigūnams iškart padėkojau, kad atvyko kai jų tikrai reikėjo. Vienok, žaliūkų įtaigus ketinimas išvežt (ar nuvežt) neišeina iš galvos, nes intonuotas buvo grasinimu.
    Prašau nustatyti incidente dalyvavusių asmenų tapatybę ir apklausti dėl mano atžvilgiu išsakytų ketinimų galimo vykdymo planų.

    Parašas vardas pavardė

  4. Sakoma: pusė tiesos baisiau už Tikrą Melą. | 2018-04-30 at 12:50 |

    Šilutės televizijoje persavaitę skledžiamos žinios pareiškimuose ar nuomonėse vietomis nevisai, o visumoj visiškai prasilenkia su Šilutės realijomis. Tiesa tik tai kad š.m. 04-26 išties meno kūrėjo nedaugžodžiauta, nepraleist progos patylėti, galimai nuviliant Šilutės rajono merą Vytautą Laurinaitį ir jo pavaduotoją Algį Bekerį, kurie greičiausiai visai be reikalo neprisilaikė užduoto gero tono. Išsidavė, tai išsidavė, ką jau čia bepadarysi. Žodis ne kikilis…

    Epizodas 1. Kadras 1-2. Akivaizdus ramybės įsikūnijimas be galo atsakingai, su meile dabinąs liepas spalvingais pieštukais nuo Gango , jautriai pajunta nugaron įremtą kameros subjektyvą. Pačiam Mariui Budraičiui atsakius į savo suktą klausimą, tariama nuoširdus „AČIŪ“. Gerai pagalvojus ir vis tik neradus dar ką pridurti, su apgailestavimu atsidusus, pridurta: „Interviu baigtas“. Suprantama, už karjeros interviu kaimynas bent Ginesso galėjo pastatyti. Bet ne, išsižegnojo, primetė būk tai noro nenoriai kalbėti nebūtą faktą.
    Antra vertus, nebuvo taip, kad radęs ką pasakyti meno kūrėjas būt to nepadaręs, kai visa aplinka aplink, net FB virtualiai drąsūs SOS vaikai su Vydūno vaikaičiais jau tikrovėje aplinką apie alėją unikaliais išsaugojimo ąžuolo lapais dabina, be atliekamų žodžių kas ką gali daro-į seniai negenėtą, pasak Bekerio, daros baisu be doros, medį varo. Ką turėjo pranešti tylia meno kalba ir dėl ko bandė persergėti į posėdį besirenkančius Tarybos narius (visus, daugmaž neišskiriant) linkėdamas nepaslysti savo sprendiniuose galite rasti išsamiai trumpame interviu apie gatvės, įskaitant kitas viešąsias erdves, neišskiriant „savivaldybės teritorijos“, meno paskirtį (misiją), prasmę (semantiką) ir reikšmę kasdieniniame Šilutės žmonių gyvenime, duotame ŠRPK š.m. 04-26.
    Apie tolimesnius persavaitės nusišnekėjimus perteikiant tariamus nebūtus reiškinius, sukurptus teiginius ar objektyviai subjektyvias nuomones, vertinimus bei atvirus vadų grasinimus ne tik Šilutės r. sav. administracijos valstybės tarnautojams, bet ir niekuo su jais nesusijusiam pagaulaus gatvės meno kūrėjui, bus galima ką tai pridurti tik gerai pagalvojus galva, kurioj medicinos darbuotojų dieną pasak paties Vytauto Laurinaičio, „kažkas negerai“.

  5. Išlaikytai nebylus atsakymas municipalinei telepersavaitei | 2018-05-17 at 21:32 |

    TAURAGĖS APSKRITIES VYRIAUSIOJO POLICIJOS KOMISARIATO ŠILUTĖS RAJONO POLICIJOS KOMISARIATO VEIKLOS SKYRIUS

    2018-05-09 Nr. 85-S-5073 (4.4.8)
    Silute mylinti drauge
    M. Lietuvos 4, Šilutė

    DĖL JŪSŲ PAREIŠKIMO

    Atsakydami į Jūsų pareiškimą registruotą 2018-04-27 Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilutės policijos komisariate (toliau–Tauragės apskr. VPK Šilutės r. PK) Nr. 85-AP-1281, pranešame, kad 2018-03-30 apie 11.07 val., iš Bendrojo pagalbos centro (toliau BPC) buvo gautas pranešimas jog asmuo savavališkai Šilutės miete apjuosia lipnia juosta medžius, taip siekdamas, kad medžiai nebūtų nupjauti. Dėl šio fakto, dėl Jūsų neteisėtų veiksmų, viešosios tvarkos pažeidimo, gautas Šilutės rajono savivaldybės administracijos Šilutės seniūnijos seniūno Raimondo Steponkaus pareiškimas Nr. 85-G-6596. Tiriant įvykio aplinkybes, 2018-03-31 buvo paimtas Jūsų raštiškas paaiškinimas dėl pareiškime išdėstytų aplinkybių. Ištyrus pareiškime, bei jūsų paaiškinime nurodytas aplinkybes, buvo priimtas sprendimas nepradėti administracinio nusižengimo bylos teisenos pagal LR Administracinių nusižengimų kodekso 481 str. (nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas), kadangi nenustatyta viešosios tvarkos pažeidimo požymių. 2018-04-19 apie 10.33 val., iš BPC gautas pranešimas, kad prie Šilutės autobusų parko vyriškis elgiasi įtartinai, stato avarinį ženklą, butelius, krepšius. Įvykio vietoje pareigūnai bendravo su Jumis, Jūs susirinkote minėtus daiktus ir pasišalinote. Pranešėjo pareiškimas negautas, dėl šio įvykio registruotas Jūsų pareiškimas Nr. 85-AP-1280, kurio aplinkybės tiriamos. 2018-04-26 apie 13.02 gautas pranešimas iš BPC, kad prie Šilutės savivaldybės pastato Jūs klijuojate lipnią juostą ant sienų ir laiptų, tokiu būdu agituodamas žmones kovoti prieš medžių kirtimą. Dėl šio pranešimo buvo paimtas Jūsų raštiškas paaiškinimas. Pranešėjo pareiškimas negautas. 2018-04-27 apie 08.27 gautas pranešimas (pranešėjas Jūs), apie tai, jog prie Šilutės savivaldybės pastato dvi moterys elgiasi neadekvačiai, rankose laiko peilius. Nuvykus į įvykio vietą Šilutės seniūnijos seniūnas R. Steponkus paaiškino, kad pagal jo nurodymą moterys peiliais nuo medžių nuiminėja (nupjauna) neteisėtai Jūsų priklijuotas lipnias juostas, tiesioginių grasinimų peiliais Jūsų atžvilgiu nenustatyta. 2018-04-27 gautas Šilutės rajono savivaldybės administracijos Šilutės seniūnijos seniūno R. Steponkaus pareiškimas Nr. 85-G-856 dėl jūsų neteisėtų veiksmų-prie šviestuvų esančių Tilžės g., Šilutėje, priklijuotų spalvotų juostų ir plakatėlių. Pareiškimo aplinkybės tiriamos. Pranešame, kad vadovaujantis LR Administracinių nusižengimų kodekso 577 str. 2 d. 1 p. ir 579 str. 1 d. 1p. susipažinti su bylos medžiaga gali administracinėn atsakomybėn traukiamas asmuo arba nukentėjusysis. Kadangi šiuo metu jūs nesate minėtas proceso dalyvis, nėra teisinio pagrindo pateikti Jums susipažinti su bylos medžiaga.

    Viršininkė parašas (v. p. išbalinta)

    (v. p. išbalinta), tel. (8 700)640022, el. p. (v. p. išbalinta)@policija.lt

    Biudžetinė įstaiga Gedimino g. 17 LT-72237 Tauragė 100 Atkurtai Lietuvai

  6. DĖL MŪSŲ PAREIŠKIMAS DĖL JŪSŲ PAREIŠKIMO | 2018-05-17 at 21:52 |

    Silute mylinti drauge
    M. Lietuvos 4, Šilutė,
    [email protected]

    TAURAGĖS APSKRITIES VYRIAUSIOJO POLICIJOS KOMISARIATO
    ŠILUTĖS RAJONO POLICIJOS KOMISARIATO VEIKLIAM SKYRIUI

    2018-05-17 Nr. 51058-K.9
    DĖL MŪSŲ PAREIŠKIMO

    Dėkodami už į mūsų pareiškimą Jūsų registruotą 2018-05-09 Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilutės policijos komisariate (toliau–Tauragės apskr. VPK Šilutės r. PK) atsakymo raštą Nr. 85-S-5073 (4.4.8), pranešame, kad atskiri nevykusių įvykių epo epizodai kelia šypseną, o visumoje beje nebūtinai atitinka faktines aplinkybes.
    1. Pirmame epizode „2018-03-30 apie 11.07“ neaišku kokiu būdu buvo atpažinti (nustatyti) tokie smerktini siekiai ir pripažinti mūsų neteisėtų veiksmų faktu. Čia padėtų paviešinti pareiškėjo liūdno Raimundo Steponkaus pareiškimo Nr. 85-G-6596 ir veiksmų, kuriuos Jūs minite esant neteisėtais, veikėjo ( t. y.-mūsų) 2018-03-31 (Didyjį šeštadienį) paimto raštiško paaiškinimo turiniai, deja, visai sukliudę nustatyti nedidelių viešosios tvarkos pažeidimų požymius.
    2. Antrajame epizode„2018-04-19 apie 10.30“ įtartinas vyriškis po tvarkingo piliečio asmens tapatybės nustatymo palei Europos sąjungos Lietuvos respublikos pasą, pasiknaisiojimo po krepšius ir butelių apuostymo, apeinant avarinį ženklą, dar kiek pabendravus vietoje, kurioje jokio naujo neteisėto įvykio taip ir neįvyko sulaukti (mat jau buvo įvykęs- liepa nupjauta), išklausęs policijos pareigūnų instrukcijų darbo vietos šiukštu nepalikti pasišiukšlinus, tik po budėjimo t.y.18:00 susikrovė minėtus daiktus ir, tykiai pyptelėjęs, nuriedėjo sau. Taip ir nesulaukus įvyksiant pranešėjo pareiškimo Jūs registravote mūsų pareiškimą dėl pareiškėjo itin įtaigiai išsakytų ketinimų mus išvežti.
    3. Trečiajame epizode „2018-04-26 apie 13.02“ prie Šilutės savivaldybės pastato mes neklijavome, bet lipinome juostą, ir ne ant sienų, bet prie laiptų. Apie agitaciją, aplamai, juolab kovą prieš medžius nebuvo nė kokios kalbos. Galėjo būti prasitarta (mandagiai pasiteiravus į posėdį besirenkantiems Tarybos nariams) apie galimo paslydimo pavojus, užkardyti katruos ir buvo pasitelkta trispalvė. Apie kitus nebūtus pavojus, vandalizmo link terorizmo aktus, savivaldybės teritorijos ar net paties valdžios statinio užgrobimus galimai galėjo prasitarti atsitiktinai ant laiptų sutiktas solidus, vienok perdėm persigandęs vyriškis, afekto būsenoje agitavęs neduoti Durniui kelio prie nė vieno langelio. Vėlei pranešėjo pareiškimo negauta, nors vyriškis dievagojosi, kad jau tikrai duota komanda gausiai paskaičiuoti ir nekaip įvertinti. Vėlgi Jūs registravote Nr. 85-AP-1280 niekadėjo mūsų pareiškimą dėl įvykio, kurio aplinkybėse minimi dovanoti automobiliai ir galimai atokesnėsna apylinkėsna nu ir na išvežimai, kurių aplinkybės tiriamos. Išvados laukiamos.
    4. Ketvirtajame epizode „2018-04-27 apie 08.27“ liko nebeaišku kodėl nebuvo apklaustos paaiškinti realų incidentą sukėlusios peiliais švytruojančios moterys. Pričiuptas visiškai atsitiktinai pro šalį ėjęs nekaltas Šilutės seniūnijos seniūnas R. Steponkus, nė iš tolo nebuvęs incidento vietoje nelemto incidento metu, galimai tik iš bendro įsilavinimo galėjo paporinti apie porą bendradarbių neteisėtai (aštriai) nuiminėjančių (nupjaunančių) mūsų nepriklijuotas (dar kartą-to nereikia daryt nė namie), o tiesiog limpančias juostas. Tiesioginių grasinimų patraukimo už galimai melagingą pranešimo į BPC (pranešėme mes) davimą laimingai pavyko išvengti, nustačius tik netiesioginius mūsų atžvilgiu vos grasinimus vos virtuviniais peiliais.
    5. Penktasis epizodas„2018-04-08 išplaukęs 2018-04-27“, kai tiktai, tai-šmakšt, gautas Šilutės rajono savivaldybės administracijos Šilutės seniūnijos seniūno R. Steponkaus (toliau tikro Šeimininko) neteisingas pareiškimas Nr. 85-G-856 dėl mūsų galimai anksčiau padarytų veiksmų, atsiliepiant į Šeimininkų šeiminyko pavaduotojo išvakarėse jau duotą komandą gausiai paskaičiuoti ir nekaip įvertinti. Zadanija nuo septinto dangaus laiptų mikliai (deja, neteisėtai) patrigubinus priklijuota (nes nešvari-tad nelimpa) 21 nabagėliams, nevalytiems voratinklių nuo jų sutvėrimo skubiai čia ir dabar įsisavinant jau nebe Pijokų, o šiaip ledinį skverą.
    Taigi pareiškimo aplinkybės nėra tokios švarios, kad nesiprašytų, kaip galimą būtų tikėtis, nuplauti. Prie fliukso Į FONTANĄ LIPTI DRAUDŽIAMA skaidrumo troškulį numalšinti lieka gėrio šaltinėliu intouristo Rojuje kur vanduo ir kai kas dar kažką kažkaip kuria-neįkuria neatsistojusio daikto vietoj.

    Galgi, jau kelintam epizode, būdami trukt-nepatraukiami/stumt-nepastumiami ir per tai nukentėję, dalysimes jau ir teisiniais stumtraukio kūrybos pagrindais.

    Mažojoj Lietuvoj iki bus ką apkabinti
    Silute mylinti drauge

  7. KĄ VES TA ? ( arba kur veda takas ne pagal arboristus) | 2018-05-21 at 15:13 |

    Įskilęs ąžuolas vidur parko Hugo.
    Įkandin Giselos vienmetės liepos.
    Pagraužtas investcicino bebro santūriai.
    Angliškai Šilutę mylinčią drauge palieka.
    Per pievos miglę raitėsi takelis basas.
    Netrukus tarpu nendrių sidabrinių jau sub urbs BrBrBrBr iš EU kasos.
    Atlieps ot-kat-ot-kat-ot-kat, kad kur starkus starkiai nuo seimo stogo.
    Pavėjui sukam ienas, kaip sakė buvęs mūsų (dabar skaistykloj) patarėjas.
    Velniop tą karo vadą, dabar jau saulės vėją rauty dar žan iš gilaus šešėlio.
    Čiairdabar imam iš tos mašnos sumoj per sekmines krautis savo batarėjas.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*