Švėkšna turi naują suvenyrą

Idėjų nestokojantis fotografas Vytautas Marcinkevičius sumanė naujovę – pagamino ir norintiems siūlo originalų suvenyrinį padėkliuką po puodeliu su išskirtinais Švėkšnos vaizdais. Ir ne tik jais.    

Kaip sakė V.Marcinkevičius, dažnai į jį kreipiasi miestelio bei apylinkių gyventojai, kuriems kur vykstant ar svečius pas save priimat prireikia nedidelio ir nebrangaus suvenyro. Ir ne tokio mažo, kaip kad magnetukas su Švėkšnos vaizdais, skirtas kabinti ant šaldytuvo.

Paieškos ir atvedė prie suvenyrinių padėkliukų puodukams. Tam reikėjo ne tik pačią tokio suvenyro mintį subrandinti, pritaikyti tam medžiagas, bet ir nemažai įvairių techninių dalykų išspręsti. Tačiau visa tai jau praeitis ir šiandien užsukus į Švėkšnos degalinę, kurioje taip pat ir įvairiais suvenyrais prekiaujama, galima įsigyti tokių padėkliukų. O ant jų ir miestelį garsinęs grafų Pliaterių dvaras, parko puošmenos, Dianos skulptūra, ir 1928 metais statyti Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos rūmai. Yra ir ypatingoji Švėkšnos bažnyčia. Ji ir šonu, ir iš priekio, ir iš aukštai – kiekvienas vaizdas vis kitokią šios šventovės nuotaiką atskleidžia. Prieš darant padėkliuką su Švėkšnos Šv. Jokūbo bažnyčia, V.Marcinkevičius konsultavosi su jos klebonu, ar jos vaizdavimas ant tokio suvenyro nėra jos įžeidimas. Klebonas patikinęs, kad tai nėra joks nepagarbos ženklas – su Pasaulio bažnyčiomis galima ir daugiau panašių suvenyrų įsigyti.

Dar vienas naujųjų padėkliukų išskirtinumas – kiekvienas jų turi giliaspaudį įrašą „Švėkšna“. Tad net jei šis suvenyras patektų į kurią kitą svečią šalį, jo turėtojas pagal įrašą žinos, iš kokio miestelio jis yra.

Mintis pagaminti ir pasiūlyti švėkšniškiams bei svečiams tokį suvenyrą jau gyvena – dabar belieka juos padėkliukus tiesiog daryti. O V.Marcinkevičiaus mintyse jau gimsta naujas projektas. Tačiau kol ne viskas apgalvota ir techniškai išspręsta, apie tai plačiau šnekėti švėkšniškis fotografas dar nenorėjo.

1 Comment on "Švėkšna turi naują suvenyrą"

  1. Rolandas | 2018-03-07 at 07:16 |

    Pražystų ta fotografą,labai puikus,ir šiltas žmogus.Labai džiaugiuosi kad likimas supažindino su Juom.Jeigu mes nors truputi tiek įdėtumei savęs į kūryba tiek kiek įdeda Vytautas,tai Lietuva klestetu

Leave a comment

Your email address will not be published.


*