„Puiki idėja, kuri apjungė miestą“

Taip vakar buvo pasakyta apie Šilutės bendruomenės projektą „Šilutės siena“, kai kavos puodeliui baigiantis metams susėdo jo partneriai – Šilutės rajono savivaldybės, Šilutės meno mokyklos ir AB „Šilutės baldų vadovai ir žiniasklaidos atstovai. Visi pasidžiaugė padarytu darbu ir prakalbo apie galimą jo tęsinį.    

„Šilutės sienos“ projekto viena pagrindinių iniciatorių bei rengėjų, SBA koncerno viešųjų ryšių vadovė Virginija Dunauskienė sakė, kad nežiūrint skeptikų ir iš koncerno, ir iš vietos gyventojų, projektas pavyko. Tai liudija puikūs atsiliepimai: ne vienas stengiasi vienaip ar kitaip pasigirti, kad, arba kuo nors susijęs su Šilute, arba nesenai lankėsi čia ir apžiūrėjo ant sienos išpieštą miesto bei krašto istoriją.

V.Dunauskienė taip pat prisiminė projekto pradžią, kuomet neįprastai idėjai iš karto pritarė Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis. Tai gerokai palengvino ir jos, ir „Šilutės baldų“ direktorės Astos Dijokienės pokalbį su koncerno prezidentu Arūnų Martinkevičiumi. Jis buvo labiau linkęs baldų įmonės 125 metų įmonės sukaktį įamžinti labiau įprastais akcentais, padovanodamas miestui kad ir vaikų žaidimo aikštelę.

Šilutės savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis sutiko, kad ir vaikų aikštelė būtų gera dovana. Juo labiau, kad yra noras šį bendrą projektą tęsti. Apie tai ir buvo kalbėta, nes bendra veikla suartino ne tik projekto vykdytojus, bet ir miesto bendruomenę, kuri mielai prisidėjo perkeliant ant sienos Šilutės meno mokyklos dailės skyriaus mokinių sukurtus vaizdus.

Kalbantis apie galimą tęsinį, ėmė ryškėti, kad šį projektą galima būtų papildyti šalia pakabinant istorinius komentarus, kas vienoje ar kitoje plokštumoje nupiešta bei pavaizduota. Nes, dažnu atveju, istorijos nežino ne tik svečiai, bet ir patys šilutiškiai.

Buvo kalbėta ir apie galimą leidinį, kurioje būtų papasakota ir pati istorija, kuri būtų iliustruota ne tik ant sienos perkeltais mokinių sukurtais vaizdais, bet ir tais, kurie tiesiog netilpo sienoje. Taip pat kalbėta ir apie galimą kino filmo apie Šilutę sukūrimą. Jame būtų pasakojama apie miestą, jo praeitį, parodytos savitas miesto grožis.

Kalbėdamas apie patrauklias Šilutės miesto erdves, meras V.Laurinaitis sakė, jog jis viliasi, jog netrukus baigsis teismai ir toliau bus rengimas istorinio Šilokarčemos kvartalo sutvarkymo projektas. Taip pat planuojama pertvarkyti ir aikštę tarp Savivaldybės pastato bei Kultūros namų. Tad patrauklių vietų, kur vienaip ar kitaip būtų galima tęsti bendrą darbą, mieste yra.

Galiausiai imta kalbėti, kad sausio mėnesį būtų galima susitikti ir, sudėjus siūlymus, pabandyti išryškinti, kaip gražiai pradėtą bendruomenės projektą būtų galima tęsti.

Be the first to comment on "„Puiki idėja, kuri apjungė miestą“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*