Pagėgių bibliotekoje aptarta literatų bei kita 2017-ųjų metų klubinė veikla

Pagėgių savivaldybės viešoji biblioteka, išlydėdama Lietuvių kalbos kultūros metus bei pasitikdama gražiausias metų šventes, kraštiečius kvietė į šiltų pokalbių, poezijos ir arbatos popietę „Gimtųjų žodžių dermėje užgimusi adventinė svaja“, kurios metu apžvelgta Pagėgių moterų bendrijos „Pagėgių vaivorykštė“ bei Pagėgių krašto literatų sambūrio „Atidengsiu Tau žodį it širdį…“ metinė kultūrinė veikla.

Bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė popietės dalyvius sveikino artėjančių švenčių proga bei kvietė pasigardžiuoti naujais literatų kūrybos darbais, paskanauti įvairiausių arbatų. Susirinkusiųjų širdis tiek savo naujausia, tiek pagėgiškių jau pamėgta kūryba glostė Pagėgių krašto literatų sambūrio „Atidengsiu Tau žodį it širdį…“ nariai Lina Ambarcumian, Remigijus Kelneris, Veronika Nomgaudienė, Marytė Sūdžienė ir administratorė Elena Stankevičienė. Literatūriniu debiutu maloniai nustebino ilgametė pedagogė, visuomenininkė, pagėgiškė Bernarda Ežerskienė, paskaičiusi gamtos grožį atspindinčius savos kūrybos proginius eiliavimus. Poetė, pedagogė, dailininkė Lina Ambarcumian padovanojo savo sukurtą gimtiesiems Pagėgiams dedikuotą dainą. Pagėgiškė Aldona Pakalniškienė klausytojus sužavėjo skaitydama savo dukters Kristinos Pakalniškytės parašytas eiles. Taip pat skaityti ir renginyje dalyvauti negalėjusios Pagėgių krašto rašytojos Stasės Valužienės aforizmai bei eilėraščiai. Prisimintos ne tik 2017-aisiais nuveiktų gražių, prasmingų darbų akimirkos, bet ir aptartos artėjančiais 2018-aisiais įgyvendinti planuojamos iniciatyvos. Žaidimo forma kraštiečiai vienas kitam dalino komplimentus ir šilčiausius linkėjimus.

Jaukų popietės foną kūrė literatūrinių skaitymų metu vykusi protą ir mintis atpalaiduojanti mandalų spalvinimo terapija, su kuria susirinkusiuosius plačiau supažindino bibliotekos direktorė:  „Nejučia apsisuko dar vienas metų ratas. Metai – tarsi mandala. Mandala sanskrito kalboje reiškia ratą su centru. Apskritimo forma – tai išbaigtumo, begalybės, vientisumo, pilnatvės, vienybės ir dieviškumo simbolis. Kas mandala galėtų būti Jums – nuspręskite patys. Tegul mandala Jums tampa saviraiškos priemone, vidinės transformacijos ir tobulėjimo įrankiu bei tiesiog įneša į Jūsų pasaulį daugiau spalvų, simetrijos ir grožio“, – kalbėjo Milda Jašinskaitė-Jasevičienė. Bibliotekos bendruomenės vardu, ji dėkojo už jautriam literatūriniam žodžiui, kilniai visuomeninei veiklai atvertas širdis ir visų metų eigoje įsimintinai drauge praleistą laiką.

Sonata Vitkutė,
Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Nuotraukų autorė Asta Andrulienė

Be the first to comment on "Pagėgių bibliotekoje aptarta literatų bei kita 2017-ųjų metų klubinė veikla"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*