Auka žiemoti besileidžiančiai saulei

Grojant muzikai Juodkrantėje per rudens lygiadienį saulei buvo paaukotos gegužės pabaigoje iš nendrių sukurtos keturios skulptūros. Vienos iš jų autorius – šilutiškis menininkas Andrius Sirtautas.

Ketvirtadienį pradėjus temti prie Gintaro įlankos, kurioje vasarą Neringos svečius džiugino iš nendrių sukurtos skulptūros, prasidėjo šventė, pavadinta „Liepsnojančios skulptūros akustinių spalvų fone“. Tai buvo atsisveikinama su žiemoti iškeliaujančia saule. O taip pat paminėta Baltų vienybės diena.

Grojant folkloriniam ansambliui skulptūrų autoriai – Arvydas Ališanka (skulptūra „Dvasios paukštis“), A.Sirtautas („lopšys“), Martynas Gaubas („Pasaulio ašis“) ir svečiai iš Latvijos Zigmunds Vilnis ir Kristine Rendeniece („Paukštis gėlė“) valtelėmis plaukė prie savo skulptūrų ir patys jas uždegė. Taip buvo atliktas svarbus baltų aukojimo ritualas bei baigtas Krušių nerijos nacionalinio parko šių metų projektas „Kuršių nerijos gyvoji gamta“.

Dalindamasis šios šventės įspūdžiais A.Sirtautas sakė, kad tai buvo labai efektingas reginys. Ypatingą nuotaiką sudarė liepsnojančios skulptūros, savita etnografinio ansamblio muzika bei labai įspūdingai toje vietoje suskambę būgneliai, kurių muzikantai improvizavo pagal Gintaro įlankoje pelenais virstančių skulptūrų ugnies liežuvius.

Dariaus Barasos nuotraukos. 

Be the first to comment on "Auka žiemoti besileidžiančiai saulei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*