Kintų muzikos festivalis prasidės liepos 15 dieną

Gan neįprastoje vietoje, priešais Kintų remontuojamą bažnyčią – aikštėje ant žolės, spaudos konferenciją surengė Kintų muzikos festivalio rengėjai. Per keletą metų šis vasaros kultūrinis renginys tapo žinomu muzikinėje Europoje. Apie tai bei apie šių metų festivalio programą papasakojo Kintų muzikinio festivalio sumanytoja ir direktorė Audronė Juodeškienė bei jo meno vadovas Gediminas Gelgotas. 

A.Juodeškienė pasidžiaugė, kad prieš ketverius metus Kiminių sodyboje prasidėjęs festivalis peržengė jos ribas ir naujas erdves atrado Kintų katalikų bažnyčioje, suremontuotame evangelikų – liuteronų bažnyčios parapijos name, Didžiojoje daržinėje bei Kintų daugiafunkciame centre. Jis tapo žinomu ne tik Kintuose, Šilutėje bei Lietuvoje, bet ir Europoje. Įvertinus jo aukštą lygį, čia koncertuojančius muzikantus, Kintų muzikos festivalis buvo pripažintas tarptautinės Europos festivalių organizacijos EFFE („Europa festivaliams, festivaliai Europai“) ir tapo jos nariu. Tai atveria naujas galimybes.

Muzikinio renginio direktorė priminė, kad per tuos metus Kintų muzikos festivalyje dalyvavo apie 200 atlikėjų iš Lietuvos bei užsienio, kurių klausėsi apie dešimt tūkstančių žmonių. Festivalio metu buvo ne tik pristatomi aukšto lygio muzikiniai kūriniai, bet ir vietos jaunuomenėje buvo ugdoma savanorystės dvasia. Tuo pačiu lavinamas ir muzikinis jaunojo žiūrovo skonis. Festivalio vadovė taip pat pasidžiaugė, kad ir vietos verslininkai supranta jo svarbą ir ne vienas tapo jo rėmėjais. A.Juodeškienė sakė, kad didžiausią supratimą ir palaikymą festivalio rengėjai jaučia iš Šilutės rajono savivaldybės pusės. Naudodamasis proga, Šilutės rajono merui Vytautui Laurinaičiui jį įteikė festivalio globėjo ženklą.

Suplanuotus koncertus susirinkusiems pristatė Kintų festivalio meno vadovas G.Gelgotas. Jis pasidžiaugė, kad pavyko suderinti pasaulinio lygio muzikantų vasaros koncertų maršrutus ir pasikvieti juos į Kintus. Jis taip pat pasakojo, kad šiuo metu pasaulyje yra tendencija, tokius festivalius rengti tokiuose nedideliuose mieteliuose, kaip Kintai. Tai suteikia žmonėms betarpiškumo ir bendrystės jausmą.

Kintų vasaros festivalis prasidės liepos 15 dieną koncertu Kintų katalikų bažnyčioje ir tęsis iki liepos 29 d. Iš viso suplanuoti 9 koncertai. Vienas jų – naktinis – įvyks liepos 22 ir prasidės 23 valandą. Tuomet Kintų liuteronų bažnyčioje koncertuos „Naujų idėjų kamerinis orkestras Niko“. Kaip nurodyta specialiame festivalio programoje – laikraštyje, koncertai taip pat suplanuoti Saugų liuteronų bažnyčioje bei Klaipėdos koncertų salės Parko estradoje.

Daugiau apie festivalį galima sužinoti interneto svetainėje www.kintaimusicfestival.com

1-Konf-8

2016 metų Kintų muzikinį festivalį pristato A.Juodeškienė.

1-Konf-5+

Šilutės rajono merui V.Laurinaičiui festivalio direktorė įteikia globėjo ženklą.

1-Konf-6+

Festivalio meno vadovas G.Gelgotas.

1 Comment on "Kintų muzikos festivalis prasidės liepos 15 dieną"

  1. Julius | 2016-05-23 at 10:50 |

    Tik pastebėjimas vienas,Kintuose nėra katalikų bažnyčios yra parapija tik,abi bažnyčios liuteronų evangelikų, pataisykite netikslumus

Leave a comment

Your email address will not be published.


*