Buvo pristatyta Kuverto dvaro Uostadvaryje istorija  

Šių metų programos „Lietuvos muziejų kelias“ pabaigoje didesnis dėmesys skirtas Mažajai Lietuvai ir jos praeičiai. Vykstantys šiuo pažintiniu keliu iki rugsėjo 27 dienos gali aplankyti septynias šio krašto vietas ir susipažinti su čia parengtomis ekspozicijomis, parodomis.

Penktadienį šio pažintinio kelio dalyviai buvo pakviesti į Rusnę. Čia, pievelėje prie Uostadvario švyturio, Salos etnokultūros ir informacijos centro darbuotojos papasakojo kažkada garsaus Uostadvario Kuverto dvaro kūrimosi ir sunykimo istoriją. Buvo galima aplankyti technikos paminklą, seniausią Rusnės vandens kilimo stotį, pastatytą 1907 metais. Svečiams taip pat buvo pristatyta kilnojamoji paroda „Rusnės sala ir jos apylinkės“. Susirinkusieji svetingųjų rusniškių buvo vaišinami Rusnės punšu, ypatingąją kafija bei Rusnės seniūnės sode užaugintais obuoliais.

Iki rugsėjo 27 dienos dar galima apsilankyti Kintų Vydūno kultūros centre. Čia, minint Kuršių marių žvejybos inspektoriaus Ernsto Vilhelmo Berbomo (Wilhelm Ernst Beerbohm) 230 metų gimimo jubiliejų, parengta paroda su edukacine programa apie E.V.Berbomo asmenybę, jo veiklą ir kūrybinį palikimą. Taip pat pristatoma Kuršių marių vėtrungių istorija. Čia galima pamatyti ir Mingės kaime gyvenančio Jurgio Gečo žvejybos įrankių kolekciją.

Šių metų Šių metų „Lietuvos muziejų kelio“ uždarymas rugsėjo 27 d. vyks Šilutės Hugo Šojaus muziejuje.

0001002 003 004 001

Be the first to comment on "Buvo pristatyta Kuverto dvaro Uostadvaryje istorija  "

Leave a comment

Your email address will not be published.


*