Rusnės specialioji mokykla bus iškelta į Traksėdžius?

Vakar Šilutės rajono savivaldybės Ekonomikos ir finansų komiteto nariai daugumos balsais pritarė Švietimo skyriaus parengtam Bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos planui. O tiksliau – nusprendė, kad galutinį sprendimą dėl to priims visa Šilutės r. savivaldybės taryba. Žinant politinių jėgų santykį, galima prognozuoti, jog po ketvirtadienį vyksiančio Tarybos posėdžio, nuo šių metų rugsėjo pirmosios nebeliks Gardamo ir Traksėdžių pagrindinių mokyklų. Taip pat savo statusą keis Degučių ir Pašyšių mokyklos bei Inkaklių daugiafunkcis centras.

Skaudžiausiai į šią pertvarką reagavo Traksėdžių pagrindinės mokyklos bendruomenė. Komiteto nariams kilo nemažai klausimų po to, kai Švietimo skyriaus vedėja Birutė Tekorienė pristatė minėtą planą. Logiškus ir aiškius argumentus, kad nereikėtų skubėti su šios mokyklos pertvarka, išsakė Tarybos nariai Raimundas Ambrozaitis, Zigmantas Jaunius. Apie tai, remdamiesi finansiniais skaičiais, kalbėjo ir mokyklos bendruomenės atstovai. Tačiau Savivaldybės administracijoje viskas jau buvo apgalvota ir numatyta. Net po klausimo Savivaldybės administracijos vadovams, ar gerai atrodančio mokyklos pastato neištiks buvusių Traksėdžių kultūros namų likimas, imta svarstyti, kad čia būtų galima perkelti Rusnės specialiosios mokyklos auklėtinius. Anot Savivaldybės administracijos direktoriaus Sigito Šepučio, Kadetų mokyklos įkūrimas Rusnės specialiosios mokyklos bazėje ir toliau svarstomas.

Politikams taip pat buvo neaišku, kaip mažėjant mokinių bei mokyklų skaičiui Šilutės rajone, Švietimo skyriaus specialistų skaičius lieka nepakitęs, o atlyginimų fondas jų darbo apmokėjimui didėja. B. Tekorienė teigė, kad skyriaus specialistams daugėja naujų funkcijų. S. Šeputis paaiškino, kad visiems – Švietimo skyriaus darbuotojams taip pat – kyla atlyginimai. Dėl to didėja ir mokos fondas. Anot administracijos direktoriaus, su Mokinio krepšelio lėšomis, dėl kurio stygiaus reorganizuojamos mokyklos, tai niekaip nesusiję.

Į klausimą, kodėl taip skubama vykdyti švietimo tinklo pertvarką, komiteto nariams bei bendruomenės atstovams buvo atsakyta, kad techninius administracinius sprendimus būtina priimti iki kovo 1 dienos.

Šiandien Teritorijų ir kaimo reikalų komitetas turės priimti galutinį verdiktą, ar teikti šį sprendimą Šilutės r. savivaldybės tarybai.

Be the first to comment on "Rusnės specialioji mokykla bus iškelta į Traksėdžius?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*