Antikorupcijos komisijos posėdis

Vakar Šilutės rajono savivaldybė mažojoje salėje posėdžiavo Tarybos antikorupcinė komisija. Dalyvavo komisijos pirmininkė Sandra Tamašauskienė ir nariai Antanas Kubaitis bei Povilas Tunaitis. Taip pat posėdyje dirbo ir Antikorupcijos prevencijos reikalais Šilutės rajono savivaldybės administracijoje užsiimanti Jūratė Banzienė. Dėl rimtų priežasčių nedalyvavo visuomenės atstovai švėkšniškis, Veiviržėnų gatvės seniūnaitis, Domas Merliūnas ir rusniškė, Pakalnės seniūnaitė, Birutė Gustienė. Tačiau narių užteko, tad komisija sprendė numatytus reikalus.

S.Dylertienė.

S.Dylertienė.

Pradžioje, dalyvaujant Šilutės rajono savivaldybės Ūkio skyriaus vyriausiajai specialistei Stanislovai Dylertienei, buvo ieškoma atsakymo ar yra korupciniai ryšiai tarp Savivaldybės ir Tarybos nario Stepono Kazlausko vadovaujamos įmonės „Žibai“. Ši abejonė kilo po to, kai UAB „Robrona“ raštu kreipėsi į Antikorupcinę komisiją, ar nesupainiojo interesų minėtas politikas, kai be konkurso buvo pasitelkta jo įmonė Šilutės lopšelio – darželio „Žvaigždutė“ remontui, kuri laimėjusi konkursą darė „Robrona“. Tačiau darželio vadovybei kilo abejonių dėl darbų kokybės. S.Dylertienė paaiškino, kad kilo grėsmė darbų ir atlikimo terminui, dėl to ir be konkurso buvo pasitelktas kitas remonto darbų rangovas. Apie tai buvo informuota Viešųjų pirkimų tarnyba, kuri priekaištų po savivaldybės paaiškinimų, ant S.Dylertienės, nepareiškė. Todėl „Rebronos“ pradėtus darbus taisė bei tęsė UAB „Žibai“.

Komisijai buvo aiški ši problema. Juo labiau, kad viename iš ankstesnių posėdžių taip pat ji buvo svarstyta. Komisijos nariai lankėsi „Žvaigždutėje“ ir patys įsitikino prasta darbų kokybe. Kadangi minėtos UAB vadovas šį Savivaldybės sprendimą taip pat apskundė ir Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai, buvo nutarta palaukti jos išvadų.

Tarybos narys S.Kazlauskas taip pat figūravo ir antrame Antikorupcinės komisijos darbotvarkės klausime. Čia reikėjo nuspręsti, ar gali tarybos narys gali gauti kompensaciją už kurą, kaip kompensaciją už patirtas išlaidas, kai buvo gautas pranešimas, kad laikinai, dėl vairavimo neblaiviam, jam yra atimtas vairuotojo pažymėjimas. Posėdžio dalyviai nutarė, kad šiuo klausimu turi pasisakyti Tarybos etikos komisija. Tai labiau jos kompetencija.

Pabaigoje Antikorupcijos komisijos pirmininkė pateikė praėjusių metų nuveiktų darbų ataskaitą. Komisijos nariai taip pat aptarė galimus būsimus darbus.

Be the first to comment on "Antikorupcijos komisijos posėdis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*