Su Šilutės rajono vadovais pasidalinta TAU veiklos įspūdžiais

Vykdydami bendrą Trakų ir Šilutės Trečiojo amžiaus universitetų (TAU) projektą „Tau ir savivalda bendradarbiauja“, birželio 13 d. pakvietėme Šilutės raj. savivaldybės vadovus ir Šilutės TAU bendruomenės atstovus į susitikimą.

Universiteto rektorė Elena Stankevičienė ir prorektorė Daiva Budvytienė TAU steigėjams pristatė praėjusių mokslo metų veiklos rezultatus, fakultetų dekanės Aldona Sapronaitienė ir Vincenta Bubelienė, fakultatyvų vadovės įvardijo pagrindinius darbus. Irena Arlauskienė minėjo literatų sambūrio „Vėdrynas“ veiklas, renginius ir susitikimus, šokių kolektyvo „Aukštumala“ vadovė Alina Urbonienė pasidalino mintimis apie išvykas ir koncertus, pasirodymus.

Daug nuveikta, keliauta, išklausyta, susitikta su rajono ir Lietuvos meno žmonėmis, kūrėjais, atlikėjais. Per mokslo metus išklausyta per tris dešimtis paskaitų, surengta įvairių renginių, dalyvauta įvairiuose kolegų sambūriuose. Susitikime dalyvavęs savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis pasidžiaugė, kad kasmet vis daugiau garbaus amžiaus šilutiškių įsilieja į Universiteto klausytojų gretas, užtikrino, kad bus sudarytos kuo palankesnės sąlygos TAU vykdomoms veikloms. Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Dainora Butvydienė ir mero pavaduotojas Tomas Budrikis palinkėjo sveikatos, energijos, gražios ir prasmingos veiklos.

Universitetas auga – nuo ateinančių mokslo metų pradės darbą jau trys fakultetai, šilutiškiai turės daugiau galimybių pasirinkti, kokioje veikloje dalyvauti, kokiame fakultete klausytis paskaitų, kur pritaikyti savo gebėjimus. Šilutės TAU Taryba dėkoja savivaldybės vadovams ir universiteto aktyvui ne tik už šį susitikimą, bet ir už pastangas telkiant ir skatinant Šilutės elegantiškojo amžiaus žmones įsilieti į aktyvų gyvenimą, nepasmerkti savęs vienatvei, o siekti žinių, bendrystės, gyventi sveikai ir laimingai.

Elena Stankevičienė,
TAU rektorė

Be the first to comment on "Su Šilutės rajono vadovais pasidalinta TAU veiklos įspūdžiais"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*