Šiuolaikinis spektaklis jaunimui apie gyvenimo kelio paieškas

„Įsilaužėlio“ kūrybine grupė. Iš dešinės – Mindaugas Ancevičius, Kamilė Rutkaitė, Aurimas Bačinskas ir Agnė Sunklodaitė.

Pirmadienį Šilutės kultūros ir pramogų centre gimnazistai po pamokų žiūrėjo pagal švedų rašytojo Matso Wahlio romaną sukurtą spektaklį „Įsilaužėlis“. Po jo – vyko pokalbis su kūrybine grupe.

„Įsilaužėlis“ – tai Vilniaus „Labai teatras“ specialus projektas jaunimui. Sulaukus Kultūros tarybos finansinės paramos, jis nemokamai rodomas projekto partnerių įstaigose – Šilutės kultūros ir pramogų centras yra vienas iš jų.

Spektaklyje, kurio inscenizacijos autorė ir režisierė – Agnė Sunklodaitė, trijų jaunų aktorių grupė kuria daugybę personažų. Jie labai vaizdžiai šiuolaikine jaunimui suprantama ir artima kalba papasakojo apie niekada savo tėvo nemačiusį paauglį, kuris ieško teisingo gyvenimo kelio. Vis labiau ir labiau įsisukantis į kasdienybės chaoso verpetą, pagrindinis veikėjas ieško atsakymo, kas yra tiesa, kas yra draugystė, meilė ir tikroji žmogaus savivertė?

Nors spektaklis truko pusantros valandos šilutiškiai moksleiviai labai įdėmiai ir susikaupę žiūrėjo „Įsilaužėlį“. O po jo – būrelis jų bendravo su šiuolaikinius personažus kūrusiais jaunais aktoriais Aurimu Bačinsku, Kamile Rutkaite, Mindaugu Ancevičium, režisiere Agne Sunklodaite bei spektaklio garso takelio kūrėju Deividu Gnedinu. Jie papasakojo, kaip gimė šis spektaklis, kaip ieškojo personažams jų „spalvų“. Beveik valandą trukęs labai nuoširdus pokalbis taip pat buvo ir apie aktoriaus profesiją bei tai, ko reikia norint juo tapti.

Šilutės kultūros ir pramogų centro informacija 

Šilutės gimnazistai pasirengė žiūrėti spektaklį.

Šilutės gimnazistai pasirengė žiūrėti spektaklį.

Be the first to comment on "Šiuolaikinis spektaklis jaunimui apie gyvenimo kelio paieškas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*