Paminėtos Vydūno 154-osios gimimo metinės

Astos Andrulienės nuotr.

Kovo 22 d. Vydūno vardu pavadintai Pagėgių savivaldybės viešajai bibliotekai kasmet ypatinga – šią dieną 1868 m. gimė filosofas, rašytojas, publicistas, sveikuolis, kultūros veikėjas Vilhelmas Storostas (Vydūnas). Mažosios Lietuvos istorija neįsivaizduojama be šio iškilaus žmogaus indėlio krašto istorijai, o jo tuomet išsakytos mintys ir aplinkos bei pasaulio suvokimas šiandieną stebina aktualumu, taiklumu bei prasmių gelme.

Vakar, kovo 22 d., bibliotekos bendruomenė visą dieną skyrė Vydūnui… Diena pradėta tradiciniu bibliotekos organizuotu protmūšiu „Vydūno keliais keleliais“, į kurį išbandyti savo jėgas lydimos mokytojų atvyko dvi Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos, Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijos bei Stoniškių pagrindinės mokyklos komandos. Čia ne tik linksmai leistas laikas, tačiau ir pasisemta naujų žinių apie Vydūną, jo gyvenimą, kūrybinį kelią, taip pat apie Jaunimo metams skirtas iniciatyvas bei kitas istorines aktualijas. Protmūšio organizatorė vyr. bibliotekininkė Liudmila Fetingienė dėkojo susirinkusiems bei balus skaičiuoti padėjusiai viešniai – Pagėgių savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros, sporto ir civilinės metrikacijos skyrius vyr. specialistei Loretai Zinovjevienei.

Kiek vėliau aplankytas Vydūno kapas Bitėnų-Užbičių kapinaitėse. Čia gėlėmis bei žvakelių liepsnelėmis garsųjį filosofą pagerbė ne tik Vydūno bibliotekos bendruomenė, tačiau ir Pagėgių savivaldybės mero pavaduotoja Ligita Kazlauskienė su patarėja Inga Kuzmarskiene, Martyno Jankaus, Kultūros centro bei savivaldybės administracijos skyrių darbuotojai.

Prasminga diena užbaigta dalyvaujant Klaipėdos universiteto, Vydūno draugijos bei Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto organizuotoje tradicinėje respublikinėje mokslinėje-praktinėje nuotolinėje konferencijoje „Į sveiką gyvenseną ir skaidrią būtį Vydūno keliu“.

Milda Jašinskaitė-Jasevičienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorė

Nuotraukų autorė – Asta Andrulienė

Be the first to comment on "Paminėtos Vydūno 154-osios gimimo metinės"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*