„Sidabrinės nendrės“ įteikimas Šilutėje…  

Gražia tradicija pagerbti Šilutės kraštui nusipelniusį asmenį kasmet rengimas Lietuvos valstybės atkūrimo – Kovo 11-tos – minėjimas Šilutėje. Šiais metais aukščiausias rajono apdovanojimas – „Sidabrinės nendrės“ premija – įteikta mokytojai senjorei, poetei Daliai Žibaitienei.  

Po oficialių asmenų sveikinimo Lietuvos valstybės atkūrimo proga Šilutės kultūros ir pramogų centre susirinkusiems žmonėms, kultūrinį muzikinį renginio foną dailiais pasirodymais nupynė du šokių kolektyvai: Švėkšnos „Šalna“ ir „Juknaičiai“, atlikę po porą uždegančių šokių.

Antroje dalyje – „Sidabrinės nendrės“ laureatės Dalios Žibaitienės, kaip sakė renginio vedėjas, „priėmimas“ į šio garbingo apdovanojimo klubo narius: jai buvo įteiktos specialios puošnios tik tai progai sukurtos apdovanojimo regalijos, gėlės.

Istorinė nuotrauka: D. Žibaitėnė ir dukra Daina.

Laureatę sveikino buvę kolegos, pažįstami, bendraminčiai. Ir šiek tiek apmaudu, tačiau D. Žibaitienės ilgai ruošta ir pergalvota laureato kalba renginio vedančiojo buvo nutraukta, jo žodžiais tariant, dėl istorinės nuotraukos…

Šventinį renginį užbaigė muzikinis penkių vyrų vokalinis ansamblis iš Vilniaus „Quorum“, kuris ne tik puikiai dainuoja, bet ir savo balsais atlieka muzikinių instrumentų palydinčias partijas. Tačiau… Šventinę dienos nuotaiką bei puikų šių muzikantų dainavimo įspūdį gadino „pigūs“ jų pačių komentarai ir sąmojai…

Dėkoju Sergejui Gvildžiui už pasidalintas nuotraukas. 

 

Be the first to comment on "„Sidabrinės nendrės“ įteikimas Šilutėje…  "

Leave a comment

Your email address will not be published.


*