Ruoškimės – reikės balsuoti už savus

Trečiadienį didelis būrys šilutiškių vyko į Vilnių. Čia didžiojoje Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos studijoje buvo filmuojama 12-toji „Dainų dainelė 2016“ laida. Ją pamatysime gegužės 8-ąją, sekmadienį.

Šilutės rajoną, įveikę dvi atrankas – rajono bei zoninę – šiame konkurse atstovavo Šilutės lopšelio-darželio „Žvaigždutė“ auklėtinis Ugnius Urnikis, penkiametė Milana Čuchriajeva, Šilutės pirmosios gimnazijos abiturientė Agnė Glemžaitė bei Šilutės Vydūno gimnazijos vaikinų vokalinis kvartetas – Kasparas Nognius, Pijus Oras, Povilas Kubilius, Rolandas Gudaitis.

Pagal numatytą LRT planą, likus kelioms savaitėms iki laidos transliavimo per televiziją vyksta jos filmavimas. Tad šilutiškių pasirodymą visi galės pamatyti ir įvertinti tik gegužės 8-ąją, sekmadienį. Ir ne tik pamatyti. Tuomet visi kviečiami balsuoti ir taip išrinkti šio konkurso laureatus, kurie gegužės 28 dieną dalyvaus baigiamajame šių metų koncerte. Žiūrovų balsavimas vyksta internetu ir tik po to turo dalyvių pasirodymo. Savo balsą bus galima atiduoti tik už vieną iš dalyvių lygiai savaitę po koncerto. Tad šilutiškiams dainininkams labai reikės mūsų visų palaikymo po gegužės 8-osios sekmadienio. Tad ruoškimės.

Šilutės pirmosios gimnazijos muzikos mokytoja Giedrė Pocienė, šiam konkursui paruošusi Agnę Glemžaitę, pasakojo, kad šilutiškių pasirodymas Vilniuje pavyko labai gerai. Pradžioje visus kiek neramino tai, kad dainininkams teks dainuoti akomponuojant LRT orkestrui. Tačiau šio kolektyvo muzikantai buvo labai geranoriški dalyviams ir viskas pavyko puikiai: ir dainuoti sekėsi, ir išmėgino jėgas su žinomu orkestru. Paklausta, kokie įspūdžiai po išvykos į Vilnių, G.Pocienė sakė, kad patys geriausi. Ji džiaugėsi mūsų rajono dainininkų dainavimu, tačiau taip pat pastebėjo, kad visi šio koncerto dalyviai buvo labai stiprūs. Tad neaišku, kam labiau pasiseks ir kas dalyvaus laureatų koncerte gegužės pabaigoje Nacionaliniame operos ir baleto teatre. Lemiamą žodį turės tarti žiūrovai, kurie savo balsavimu internete, LRT internetinėje svetainėje, išrinks tuos geriausius.

Be G.Pocienės, dalyvius šiam konkursui taip pat ruošė ir mokytoja Lina Bendikaitė – padėjo Ugniui, Daiva Pielikienė ir koncertmeisterė Liuda Kašėtienė mokė Milaną. O Vydūno gimnazijos vaikinų vokalinį kvartetą konkursui ruošė bei vaikinų vokalinius įgūdžius tobulino mokytoja Gražina Matulienė.

Natalijos Mulerovos nuotraukos

8 6 5 4 3 2 1 DD-1

Be the first to comment on "Ruoškimės – reikės balsuoti už savus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*