Penktokai Rusnės bibliotekoje konstravo ir mokėsi valdyti robotus

Spalio 17-ąją Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale vyko edukacinis užsiėmimas, dalyvaujant Pamario pagrindinės mokyklos Rusnės progimnazijos skyriaus penktokams ir informacinių technologijų mokytojai Angelinai Sudeikienei.

Užsiėmimą vedė ir su robotų konstravimo pagrindais mokinius supažindino Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos informacinių technologijų specialistas Ovidijus Kulda ir vyresnysis bibliotekininkas Ovidijus Normantas. Jų konsultuojami ir atidžiai prižiūrimi penktokai, suskirstyti grupėmis, mokėsi konstruoti robotus, žaisti su jais futbolą ar net lenktyniauti. Vaikai,  surinkę EV3 robotus, palaipsniui išmoko juos valdyti. Robotai riedėjo nurodyta kryptimi, lenktyniavo vienas su kitu.   Azartas, klegesys, emocijos liejosi per kraštus, nes varžėsi jų pačių surinkti ir valdomi robotukai. Lenktynėse, žinoma, nugalėjo  draugystė.

Šis edukacinis užsiėmimas organizuotas įgyvendinant projektą „Jaunųjų technologų akademija“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės (projekto kuratorė – vyresnioji bibliotekininkė Akvilė Tamošiūnė).

Tikimės, kad tai buvo ne paskutinis susitikimas su naujomis technologijomis, nes kai Rusnę su Šilute sujungs lengvai pravažiuojamas kelias, pažadame dažnai kviestis šiuos puikius informacinių technologijų specialistus iš Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos arba nuvažiuoti pas juos į svečius. Juk ten, šalia knygų, yra daugybė visokių įdomybių – Lazerių kambarys, interaktyvus žaidimas „Grindopolis“ ir kt.

Algimantas Čėsna,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Rusnės filialo bibliotekininkas

Be the first to comment on "Penktokai Rusnės bibliotekoje konstravo ir mokėsi valdyti robotus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*