Kompiuterinio raštingumo mokymai Pagėgiuose

Visą spalio mėnesį Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos Bibliografijos-informacijos skyriuje vyksta projekto „#Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ skaitmeninio raštingumo pradžiamokslio suaugusiems gyventojams mokymai „#Skaitmeninės technologijos TAU: ateik, sužinok, išmok“.

Susirinkę Pagėgių krašto gyventojai mokosi naudotis kompiuteriu, išmaniuoju telefonu, planšete, rengti tekstinius dokumentus, saugiai naršyti internete, rasti aktualios informacijos, naudotis elektroninės valdžios paslaugomis ir t. t. 18 valandų trukmės kursą išklausiusiems pagėgiškiams: Angelei Cislikauskienei, Rasai Jakaitienei, Vaidai Kasmauskaitei, Larisai Kasmauskienei, Vijolai Pavilionienei, Alvydui Poškai, Daivai Sinkevičienei, Reginai Radzevičienei, Aldonai Trakšelienei, Antanui Urbonui bibliotekininkė Asta Andrulienė įteikė specialius tai patvirtinančius pažymėjimus, kuriuos parengė projekto „#Prisijungusi Lietuva“ atstovai.

Po pažymėjimų teikimo prie arbatos puodelio susėdę kursų dalyviai pasidžiaugė įgytomis žiniomis ir patikino, kad ir toliau gilins žinias pažengusiųjų mokymų programose: „E. bendruomenės TAU: Atsakingas turinio publikavimas internete ir saugus naršymas“, „Bendradarbiavimas TAU. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: Efektyvus laiko planavimas ir bendravimas“ ir kitose.

Projektas #PrisijungusiLietuva finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis. Jo tikslas – skatinti Lietuvos gyventojus įgyti reikalingų įgūdžių efektyviai, įvairiapusiškai, saugiai ir atsakingai naudotis internetu, į šias veiklas aktyviai įtraukiant vietos bendruomenes.

Visus pageidaujančius įgyti skaitmeninio raštingumo pagrindus ar pagilinti turimas žinias, kviečiame registruotis į mokymus Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje ir filialuose.

Asta Andrulienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
Bibliografijos-informacijos skyriaus vedėja

Nuotraukų autorė Liudmila Fetingienė

Be the first to comment on "Kompiuterinio raštingumo mokymai Pagėgiuose"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*