Meninė popietė „Mano laikas ir mintys…“

Artėjant advento laikotarpiui, Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bendruomenė pakvietė į spalvų, šiltų pokalbių ir meninės kūrybos sklaidos popietę „Mano laikas ir mintys…“. Renginio metu pristatytos net dvi Pagėgių krašto gyventojų parengtos parodos: tradicinė Pagėgių palaikomojo gydymo, slaugos ir senelių globos namų gyventojų bei Dienos centro lankytojų rankdarbių paroda „Ant kūrybos sparnų“ bei kraštiečio fotografo Kęstučio Zdanevičiaus fotografijos darbų paroda „Veiduose slypinti istorija“.

Sveikindama popietės dalyvius bei svečius, Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja, pavaduojanti direktorę, Ramutė Vaitkuvienė, akcentavo, jog popietės pavadinime slypinti gyvenimo trapumo ir jį įprasminančių darbų svarba atsispindi pristatomų ekspozicijų kūriniuose. Bibliotekos vadovė išreiškė didžiulę padėką ir pagarbą Pagėgių palaikomojo gydymo, slaugos ir senelių globos namų vadovei Reginai Narušienei bei socialinėms darbuotojoms, jau eilę metų tradicinės parodos „Ant kūrybos sparnų“ autorius vedančioms jų kūrybinių ieškojimų ir atradimų keliu. Tardama sveikinamąjį žodį, direktorė Regina Narušienė pasidžiaugė, jog jos vadovaujamos įstaigos tikslas – išgirsti kiekvieno širdies skausmą ir gydyti dvasios bei kūno žaizdas plėtojamų kūrybinių terapijų pagrindu – suburia vis gausesnes kraštiečių gretas.

Anot Pagėgių palaikomojo gydymo, slaugos ir senelių globos namų vadovės, maloniu netikėtumu tapo iš Pagėgių krašto kilusio fotografo, Mažosios Lietuvos kultūros ir senosios architektūros tyrinėtojo, šviesios atminties ilgametės Lietuvai pagražinti draugijos Pagėgių skyriaus pirmininkės, aktyvios visuomenininkės Valentinos Zdanevičienės sūnaus Kęstučio Zdanevičiaus pasiūlymas savo fotografijose įamžinti šios įstaigos gyventojus. Tokiu būdu gimė šio autoriaus fotografijos darbų paroda „Veiduose slypinti istorija“. Kęstučiui Zdanevičiui negalėjus dalyvauti renginyje, glaustą jo gyvenimo ir kūrybos apžvalgą pateikė Pagėgių palaikomojo gydymo, slaugos ir senelių globos namų vyriausioji socialinė darbuotoja Asta Lankauskienė. Gitaros akordų palydėtomis populiariosios lietuviškos muzikos bei savos kūrybos dainomis šviesią popietės nuotaiką kūrė atlikėjų iš Natkiškių trio – Dalia, Laimutė ir Asta.

Parodos „Ant kūrybos sparnų“ koordinatorės – socialinės darbuotojos Asta Rolanda Bietienė, Ieva Baškienė ir Genovaitė Viliušienė – pristatė renginyje dalyvavusius darbų autorius ir apžvelgė plačią jų kūrybos paletę. Renginio žiūrovų akis glostė ir širdis šildė spalvingi rankų darbo dirbiniai – sapnų gaudyklės, papuošalai, advento kalendoriai, kalėdiniai žaisliukai, krepšeliai, žvakidės, dėželės, medeliai, vazos, puodeliai ir kt., pagaminti pasitelkiant tapybos, nėrimo, mezgimo, dailės, karoliukų vėrimo, aplikacijos, vėlimo, dekupažo ir kitas technikas. Susirinkusiuosius stulbino ne tik parodoje vyraujanti kūrybinių žanrų įvairovė, bet ir darbams pagaminti naudotų medžiagų gausa, kurioje: kaštonų vaisiai, kankorėžiai, samanos, medžių šakelės bei lapai, kukurūzai, kavos pupelės, kruopos, akmenėliai, siūlai, karoliukai, kino juostelės ir net – antrinės žaliavos.

Pagėgių savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Jokšienė auksarankiams kraštiečiams dėkojo už kūriniuose perteiktą širdies šilumą, o jų talentus atskleidusioms socialinėms darbuotojoms – už įkvėpimą kurti. Pagėgių savivaldybės tarybos narė Ramutė Valančienė, įteikdama atminimo dovanėlę direktorei Reginai Narušienei, visiems linkėjo neblėstančio kūrybiškumo ir išradingumo bei dėkojo muzikaliosioms natkiškietėms už Natkiškių, ir drauge Pagėgių krašto, garsinimą.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bei Pagėgių palaikomojo gydymo, slaugos ir senelių globos namų bendruomenės tvarios ir gražios kultūrinės bičiulystės vardan, viena kitą pagerbė gėlėmis bei simbolinėmis dovanomis. Muzikinės programos atlikėjoms įteikti rožių žiedai bei parodos „Ant kūrybos sparnų“ autorių kurti advento vainikėliai.

Šilti pokalbiai ir dalijimasis mintimis apie žmogų visoje jo gyvenimo kelionėje lydinčius kūrybinius sumanymus bei jų įgyvendinimą pratęsti prie arbatos puodelio…

Sonata Nognienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Nuotraukų autorė Asta Andrulienė.

Be the first to comment on "Meninė popietė „Mano laikas ir mintys…“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*