Kompiuterinio raštingumo mokymai Lumpėnuose

Net dvi savaites, lapkričio 4-14 dienomis, Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos Lumpėnų filiale vyko projekto „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ mokymai gyventojams pagal 6 valandų trukmės skaitmeninio raštingumo mokymai pažengusiems programas: „Bendradarbiavimas TAU. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: Efektyvus laiko planavimas ir bendravimas“; „E bendruomenės TAU. Atsakingas turinio publikavimas internete ir saugus naršymas“; „Karjeros galimybės TAU: inovatyvus savęs pristatymas“; „Sumaniau apsipirkime ir atsiskaitykime internetu“.

Susirinkusieji mokėsi kaip saugiai ir atsakingai bendrauti elektroninėje erdvėje, naudotis e. paštu, susipažino su virtualiomis duomenų saugyklomis ir kaip jose saugoti dokumentus bei kaip rengti tekstinius dokumentus. Išmoko efektyviai planuoti laiką ir susirasti aktualios informacijos. Kaip naudojantis e. paslaugomis, prisiregistruoti gydytojo konsultacijai, apsipirkti internetu, susimokėti mokesčius ir t.t.

Mokymus vedė lektorė Ramutė Vaitkuvienė, Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja, pavaduojanti direktorę. Kad mokymai vyktų sklandžiai pasirūpino Lumpėnų filialo bibliotekininkė Nijolė Šedienė, pakvietusi į mokymus 10 žingeidžių lumpėniškių, kurie ne tik daug ko išmoko, bet ir puikiai praleido laiką linksmai dalindamiesi savo patirtimis. Visiems mokymų dalyviams, sėkmingai užbaigusiems visas mokymų programas, įteikti pažymėjimai.

Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos Valstybės biudžeto lėšomis. #PrisijungusiLietuva

Visus pageidaujančius įgyti skaitmeninio raštingumo pagrindus ar pagilinti turimas žinias, kviečiame registruotis į mokymus Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje ir filialuose.

Daugiau skaityti: http://www.pagegiusvb.lt/naujienos/kompiuterinio-rastingumo-mokymai-lumpenuose/

Ramutė Vaitkuvienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
direktorės pavaduotoja, pavaduojanti direktorę

Be the first to comment on "Kompiuterinio raštingumo mokymai Lumpėnuose"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*