Martyno Pekarsko personalinė paroda Kintuose „Pilis“

Spalio 1 d. penktadienį, 17:00 „Kintai Arts“ rezidencijoje, Kintuose (Kuršių g. 30) atidaroma Martyno Pekarsko personalinė kūrybos paroda „Pilis“. Šioje parodoje autorius pristatys savo poros metų darbo Kintuose, studijoje miške, rezultatus. Tarp eksponatų didelio formato tapyba, muzikiniu metodu atlikti piešiniai, „ready-made“ artefaktai, tekstai.

„Neišeik pro duris ir pažinsi pasaulį. Nedirsčiok pro langą ir išvysi kelius. Juo toliau nukaksi, juo mažiau žinosi. Tad išmintingas žmogus neina ir žino; nežiūri ir permato; neveikia ir nuveikia“
Laozi

Parodos autorius:

Nuotraukos aut. – Pelkių Lietus.

Aš esu Martynas Pekarskas, kviečiu užeiti, pabūti svečiais, pilyje, kurią, Kintuose, taip ilgai mėginau išgalvoti. Nėra čia nei sienų, nei gynybinių bokštų, tačiau tai vaizduotės tvirtovė, kurioje gyvena Grikių Berniukas, kol manęs čia nėra. Šia paroda noriu pristatyti Grikių Berniuko pasaulį, o jį gi matė visi – oranžine striuke ant dviračio žydro lekiant tiesiai į naktį. Apie tai ką jis galvojo Tamsą ir Nieką miške sutikęs.

Apie autorių:

Martynas Pekarskas, kintiškis, dailininkas kuriantis Vilniuje, Klaipėdoje ir Kintuose. 2019 m. apsigynė ir įgijo magistro laipsnį Vilniaus dailės akademijos Monumentaliosios tapybos katedroje, dirba ir dalyvauja įvairiuose Kintai Arts menininkų rezidencijos projektuose. Autorius, paprastai atpažįstamas iš didelio formato paveikslų, taip pat, daug dėmesio skiria piešiniui, tekstui, muzikai ir atlikimo menui.

Garso takelio tema parodos metu:

Beethoven Piano Concerto No. 3 / Glenn Gould, Columbia Symphony Orchestra, Bernstein (1960/2015)

Be the first to comment on "Martyno Pekarsko personalinė paroda Kintuose „Pilis“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*