Kai kurti pradedama poilsio akimirkomis

Kovo 9 dieną ir jaunimas, ir senjorai sugužėjo į Šilutės Hugo Šojaus muziejų. Tądien vyko žinomos visame Šilutės rajone tautodailininkės bei knygų autorės Teresės Leciūtės-Lorenčienės knygų pristatymas, jos karpinių bei vyro Eriko Lorenčo tapybos darbų parodos atidarymas.

Savo krašto kūrėjams neabejingi kraštiečiai, pasipuošę šypsenomis, užpildė iškilmingąją dvaro freskų salę ir renginys „Poilsio akimirkos“ įgavo pagreitį. T. Lorenčienė neslėpė džiugesio, kad sulaukė tokio dėmesio. „Labai malonu čia matyti man brangių žmonių veidus, jūsų gerą nuotaiką. Šiandien norėčiau jums pristatyti dvi naujausias savo knygas – „Mes karpome, vaidiname, deklamuojame“ ir „Iš kartos į kartą“. Aš pati dramos būreliui vadovavau 40 metų ir per šitiek laiko pastebėjau, kad labai sunku rasti tinkamų moksleiviams pjesių. Taigi pradėjau pati jas kurti pagal įvairias pasakas“, – kalbėjo knygų autorė.

Gražių žodžių knygų autorei negailėjo ir iš Kintų atvykusi pedagogė Elvyra Rimkuvienė, kuri į Šilutę atkeliavo su penkiomis žaviomis Kintų pagrindinės mokyklos mokinukėmis. „Jau ne kartą esu kūrusi spektaklį pagal Teresės parašytas pjeses. Ir šiandien jums atvežėme parodyti pagal Teresės parašytą pjesę „Laumių skalbykloje“ pastatytą spektaklį. Tikimės, jums jis tikrai patiks“, – kalbėjo kintiškė pedagogė.

Skambėjo tądien ir padavimų knygelės „Iš kartos į kartą“ puslapiuose atgulę tekstai. Žemaitiškai juos susirinkusiesiems skaitė folkloro kolektyvo „Pylutė“ vadovė Adma Baltutienė. Pastaroji knygelė unikali, mat joje padavimai surašyti dviem būdais – žemaitiškai ir bendrine lietuvių kalba.

O tuomet susirinkusieji pakviesti padainuoti kartu su Reginos Jokubaitytės vadovaujamu kolektyvu „Verdainė“. Muzikantai tądien dovanojo dvaro aplinkai itin tinkančius romansus.

Ir tai dar ne viskas. Linksmai padainavę renginio svečiai keliavo į parodų salę, kur eksponuoti Teresės karpiniai bei Eriko tapybos darbai. „Ne veltui renginį pavadinome „Poilsio akimirkomis“. Tai, ką čia matote, mes su Eriku sukūrėme tomis laisvomis nuo darbų akimirkomis. Kurti mums – tai atsipalaidavimas ir atgaiva“, – šypsodamasi kalbėjo tautodailininkė.

Apžiūrėję parodą renginio dalyviai neskubėjo skirstytis namo, mat T. Lorenčienė visus vaišino pačios iškeptu išskirtiniu pyragu „Boba“.

Teresės ir Eriko Lorenčų paroda Šilutės Hugo Šojaus muziejuje bus eksponuojama iki balandžio 9 d. Čia taip pat turėsite galimybę dalyvauti edukacinėje pamokoje, kur išmoksite pasigaminti išskirtinį karpinį.

Šilutės Hugo Šojaus muziejaus muziejininkė ryšiams su visuomene Gerda Belokopytova

DSC_1852 DSC_1882

Be the first to comment on "Kai kurti pradedama poilsio akimirkomis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*