Dailės mokiniai piešia istoriją

 

Šilutės meno mokyklos Dailės skyriaus mokiniai neužilgo baigs rengti miesto istoriją pasakojančius eskizus. Vėliau jie bus perkelti ant „Šilutės baldų“ įmonės tvoros sienos Klaipėdos gatvėje. Taip per vaizdus bus primenami svarbiausi miesto istorijos epizodai.   

Šis AB „Šilutės baldų“ bei SBA koncerno darbuotojų sumanytas projektas prasidėjo praėjusių metų rugsėjo 11 dieną, kai AB „Šilutės baldai“, Šilutės rajono savivaldybė bei Šilutės meno mokykla pasirašė susitarimą, bendromis pastangomis vaizdais pavaizduoti miesto istoriją.

Jaunieji miesto dailininkai rengti eskizus pradėjo po to, kai visuomenė apsisprendė, kas turėtų būti pavaizduota toje vizualioje istorijoje. Po Naujųjų metų, jau žinant temas, prasidėjo dailininkų kūryba – eskizų kūrimas. Juos, vadovaujant Meno mokyklos mokytojams, rengė visi dailės klasių mokinai.

Šio projekto kuratorius dailės mokytojas Andrius Sirtautas sakė, kad šią savaitę dar kartą buvo peržiūrėti mokinių parengti darbai. Mokytojai juos jau dėlioja taip, kaip jie turėtų atrodyti toje  sienoje. Taip aiškinasi, ko dar trūksta, ar reikėtų ką papildyti. Kuratorius minėjo, kad šis įdomus projektas reikalauja daug visų darbo ir pastangų – mokiniams būtina aiškiai perteikti istoriją, o mokytojams – suderinti skirtingų braižų ir stilių jaunųjų dailininkų darbus. Dabar Meno mokyklos kūryba įžengė į baigiamąją stadiją: mokinių parengti eskizai yra skenuojami ir rengiami perduoti visą tai ant sienos perteiksiančiam dailininkui. Mokytojas pasakojo, kad darbai bus sudėlioti taip, kad dailininkui beliktų tik apibendrinus bei išsprendus kai kuriuos techninius dalykus visa tai perteikti toje sienoje.

A.Sirtautas minėjo, kad „Šilutės baldai“ šiam darbui pasirinko jauną grafiką Tadą Šimkų, savo ir kitų menines idėjas realizuojantį ant pastatų sienų. Žiemą jis buvo atvykęs į Šilutę ir bendravo su mokiniais bei jų mokytojais.

Šilutės jaunųjų dailininkų vaizdais perteiktą istoriją T.Šimkus turėtų pradėti įgyvendinti jau vasaros pradžioje. Gali būti, anot A.Sirtauto, kad beveik 300 metrų ilgio sienai ištapyti bus pasitelkti ir Šilutė meno mokyklos Dailės skyriaus esami bei buvę mokiniai. Iki vasaros pabaigos Šilutėje turėtų atsirasti unikalus dalykas – meniniais vaizdais perteikta miesto istorija.

Nuotraukoje:
Dailės mokytojas A.Sirtautas ir jo mokiniai.

vizualizacija

T.Šimkaus šio projekto pasiūlyta vizualizacija.

2-Siena__ojus_zvejai img025 Skenuoti (4) Skenuoti (15)

Be the first to comment on "Dailės mokiniai piešia istoriją"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*