Šilutiškis Seimo narys prisiekė

Vakar, lapkričio 14 dieną, Seime, padėjęs ranka ant Lietuvos Konstitucijos, Alfredas Stasys Nausėda davė Seimo nario priesaiką. Ja prisiekė būti ištikimas Lietuvos Respublikai, gerbti ir vykdyti jos Konstituciją bei įstatymus, saugoti jos žemių vientisumą, visomis išgalėmis stiprinti Lietuvos nepriklausomybę, sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei.

Nors jis išrinktas Šilutės rinkimų apygardoje ir atstovauja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, tačiau nuo šiol jis tapo pilnaverčiu parlamento nariu, įgijusiu visus tautos atstovo įgaliojimus. Tad vienodai privalo dirbti visiems šalies žmonėms, nepriklausomai nuo jų politinių pažiūrų, įsitikinimų, tautybės ar kitokių dalykų.

Seimo nario priesaika reikalauja, kad parlamento narys savo veikloje vadovautųsi tik tautos ir valstybės interesais. Jis negali veikti turėdamas tokių tikslų ir interesų, kurie nesuderinami su Konstitucija ir įstatymais bei viešaisiais interesais.

Vadovaujantis Konstitucija, Seimo narys privalo lankyti Seimo posėdžius. Jeigu jis be pateisinamų priežasčių nelanko jų, jam gali būti pradėta apkalta. O kaip parlamentaras turi elgtis konkrečioje situacijoje – jo elgesį nusako Seimo Statutas.

Be the first to comment on "Šilutiškis Seimo narys prisiekė"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*