Opozicijos nusivylimas ir planas

Po ilgos pertraukos spaudos konferenciją surengė Šilutės rajono savivaldybės tarybos politinė opozicija. Dalyvavo jai dabar vadovaujanti Sandra Tamašauskienė. O taip pat opozicijos lyderio pavaduotojai Arvydas Jakas ir Algirdas Gečas bei tarybos narys Zigmantas Jaunius. Tarybos politinę opoziciją sudaro Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų, Lietuvos liberalų sąjūdžio bei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) politinių jėgų atstovai. Tai iš viso – 8 politikai. Pagal susitarimą, opozicijos vadovas kas metai keičiasi.

Pradėdama šį susitikimą S.Tamašauskienė išdalino dokumentą, kuriame opozicija papunkčiui dėsto, dėl kokių priežasčių paskutiniame Tarybos posėdyje jie nepritarė Šilutės rajono savivaldybės tarybos ir savivaldybės mero bei administracijos direktoriaus ataskaitoms. Iš esmės šioje spaudos konferencijoje politikai ir komentavo tai.

Pagrindinis priekaištas Savivaldybės vadovybei – nesiskaitymas ne tik su opozicijos nariais Taryboje, bet ir su visuomene. Taip nesitariant su bendruomenėmis buvo priimtas sprendimas optimizuoti Traksėdžių, Gardamo, Pašyšių mokyklas. Tik sujudus visuomenei, buvo formaliai bendraujama.

Panašaus nesiskaitymo su visuomene atvejis paminėtas ir likviduojant H.Zudermano muziejaus (ekspozicijos) Macikuose patalpas. Opozicijos nuomone, taip pat abejotinas yra Šilutės valdžios noras prijungti pelningai dirbantį Šilutės pirminio sveikatos priežiūros centrą prie antrinio lygio – ligoninės.

Z.Jaunius paneigė Šilutės mero Vytauto Laurinaičio per paskutinį Tarybos posėdį išsakytą priekaištą, kad jis su bendruomene priešinasi ketinimui vaikų darželį perkelti į vis labiau tuštėjančią Saugų pagrindinę mokyklą. Opozicijos atstovas, gyvenantis Sauguose ir gerai žinantis padėtį sakė, kad bendruomenė iš esmės neprieštarauja dėl perkėlimo, tačiau nesutinka, kad tai būtų daroma skubotai, nesutvarkius bei darželinukams nepritaikius aplinkos – mokykla yra prie intensyvaus krašto kelio. Viskas turi būti tvarkoma kompleksiškai – ne tik pačios perkėlimui reikalingos patalpos, bet ir visa aplinka.

Paskutiniame Tarybos posėdyje minėtas Trečio amžiaus universiteto atsiradimas prie Jaunimo ir suaugusiųjų mokyklos, šių politikų nuomone, taip pat nelogiškas. Tikslingiau jei jis būtų steigiamas kurioje nors gimnazijoje, panaudojant jos materialinę bei intelektualinę bazę. Priekaištai buvo tie patys – savivaldybės administracija tai daro nesitardama su politikais, kurių nemaža dalis yra ir pedagogai.

Pasisakydamas A.Jakas priminė, kad lygiai prieš dešimt metų – 2007 metų balandžio 12 dieną – baigėsi jo kaip mero darbas. Jis kalbėjo, kad būdamas vadovu jis rūpinosi būsimomis investicijomis į rajoną: visada buvo po ranka planas, ką galima pasiūlyti į rajoną atvykstantiems investuotojams. Tuo tarpu šiandien tokių planų valdžia neturi – jų tiesiog nėra parengta. Vienas iš A.Jako pasiūlytas planas – modernizuoti rajono gatvių apšvietimą, pasitelkus investuotojus, suradus įvairių priekaištų atmetamas. Taip pat neranda atgarsio siūlymas biudžetinėms įstaigoms pirkti elektrą per elektros biržą iš kitų tiekėjų. Nesulaukė pritarimo ir pasiūlymas buvusį bendrabutį sutvarkyti viešos ir privačios partnerystės pagrindu. Tokiu būdu greičiau būtų pagerinta socialinių būstų situacija rajone. A.Jako nuomone, šie ir kiti jo iškelti pasiūlymai yra arba ignoruojami, arba jie paprastinant iki minimalių reikalavimų, iš esmės iškreipiant investicijų galimybes.

Susitikimo pabaigoje opozicijos atstovai sakė, kad jie pasirengę paruošti alternatyvią savivaldybės vystymo programą. Ji visuomenei turėtų būti pristatyta iki vasaros atostogų. Ją šie politikai rengs pagal kompetenciją: ekonominė ir finansų dalis – A. Jakas, švietimas – S.Tamašauskienė ir A.Gečas, o į rajono kultūros problemas gilinsis ir siūlymus teiks  Z.Jaunius.

001+2

Be the first to comment on "Opozicijos nusivylimas ir planas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*