Vytauto Gocento tapybos darbų paroda

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Palėpėlėje (IV a.) eksponuojama Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos darbuotojo, Mažosios Lietuvos kultūros ir paveldo raštijos puoselėtojo Vytauto Gocento tapybos darbų paroda „Rusnės peizažas‘ 2014“.

Literatas, kraštotyrininkas Vytautas Gocentas gimė Klaipėdoje, todėl autorius savo žinias ir energiją skiria ne tik bibliotekininkystei, bet ir Mažajai Lietuvai. Jis – lietuvininkų bendrijos „Mažoji Lietuva” Seimelio narys. Visi jo gyvenimo takai vėl ir vėl grįžta į Mažąją Lietuvą jo straipsniuose, eilėraščiuose bei tapybos darbuose.

Viešojoje bibliotekoje eksponuojamuose tapybos darbuose – unikali Rusnės gamta, ramybe ir jaukumu alsuojantis salos gyventojų gyvenimo būdas – tai, kas būdinga Klaipėdos kraštui: vanduo, marios, žuvys, žvejų valtys ir kantrūs žvejai…

Vytautas Gocentas yra dalyvavęs tautodailės parodose Lietuvoje (Klaipėdoje, Vilniuje, Šilutėje, Rusnėje) bei užsienyje.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Palėpėlėje (Tilžės g. 10, IV a.) eksponuojamą Vytauto Gocento tapybos darbų parodą „Rusnės peizažas‘ 2014“ maloniai kviečiame aplankyti iki balandžio 6 d.

Daiva Jucikaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka

1 Comment on "Vytauto Gocento tapybos darbų paroda"

  1. Nuoširdus dėkui kolegoms šilutiškiams ir kolegei Daivai Jucikaitei – perėmė iš Salos etnokultūros ir informacijos centro (direktorė Birutė Servienė)ir jau eksponuoja aliejinę tapybą iš „Rusnės peizažų“ rinkinio. Šią vasarą, tikimės, ir vėl bus tarptautinis tapybos pleneras – suvažiuosime ir tapysime iki užsimiršimo. Iki, mielosios ir gerbiamieji.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*