Vydūno viešojoje bibliotekoje  – Garsotekos atidarymas

Aras Žvirblis ir Gediminas Storpirštis. Astos Andrulienės nuotr.

Bibliotekos kolektyvui kirbėjusiai minčiai čia, bibliotekoje, įkurti kampelį, kur būtų galima ne tik skaityti, bet ir klausyti knygas, poeziją, kraštiečių kūrybą ar atsiminimus, buvo lemta išsipildyti – 2023 m. rugsėjo 26 d. popietę į Vydūno viešąją biblioteką rinkosi bibliotekos bičiuliai ir svečiai dalyvauti čia naujai įkurtos erdvės ir drauge – paslaugos –  Garsotekos atidaryme. Planuojama, jog ši erdvė suteiks galimybę skaityti tiems, kurie to padaryti negali dėl regėjimo ar kitų problemų, ar tiesiog norintiems atsipūsti nuo kasdienybės. Ši erdvė taipogi galės tapti patogia darbo vieta lankytojams: studentams, mokiniams ar dirbantiesiems. Garsoteka taipogi bus nuolat plečiama papildant ją garsiniais leidiniais.      

Renginyje trumpu dokumentiniu filmu buvo prisiminta bei pagerbta šviesios atminties pagėgiškė, visuomenininkė, ilgametė bibliotekos bičiulė Marija Žvirblienė, kurios pėdsakas Pagėgiuose liko ir dėl jos atliktų prasmingų darbų šiam kraštui bei jo žmonėms, o dabar šios šviesuolės gyvenimo įspaudas bus įamžintas ir naujoje bibliotekos erdvėje, kadangi gerb. Marijai palikus šį pasaulį, jos vaikai nusprendė palikimą padovanoti Pagėgių savivaldybės Vydūno viešajai bibliotekai. Bibliotekai padovanotas ir ilgus metus puoselėtas šviesaus atminimo Marijos Žvirblienės augintas kaktusas, kuris nuo šiol puoš Garsotekos erdvę ir džiugins jos lankytojų akis. Už padovanotas lėšas buvo įsigyta priemonių naujosios bibliotekos erdvės įrengimui: baldai, kompiuteris, audio knygos. Tad Garsoteka  – tai gimusios idėjos ir ją parėmusių žmonių sukurtas rezultatas.

Garsotekos atidarymo metu bibliotekos bendruomenė nuoširdžiai pasidžiaugė ir padėkojo už šią dovaną bei pakvietė gerb. Marijos Žvirblienės vaikus tarti  žodį. Gražūs ir šilti prisiminimai apie mamą sklido iš p. Marijos šeimos narių lūpų.

Renginyje  pasinerti į garso, muzikos ir žodžio terapiją kvietė ypatingi svečiai – Lietuvos teatro ir kino aktorius, teatro pedagogas, dainuojamosios poezijos festivalių meno vadovas, koncertų organizatorius, dainų autorius ir atlikėjas Gediminas Storpirštis ir kraštietis, kompozitorius, asociacijų LATGA ir AGATA narys, bibliotekos globėjas, nuolatinis pagalbininkas Aras Žvirblys. Skaitytos lietuvių kilmės menininko Jono Meko bei Lietuvos poeto, dramaturgo Justino Marcinkevičiaus eilės, pristatyta ir paties Gedimino Storpirščio kūryba bei atliktos pagal kitų Lietuvos poetų tekstus parašytos dainos vakarą padarė jaukų ir įsimintiną. Malonia staigmena tapo tai, jog talentingojo kūrėjo Gedimino Storpirščio balsas nuo šiol skambės ir bibliotekoje – kūrėjas, sveikindamas bibliotekos bendruomenę ir jos skaitytojus naujos erdvės atidarymo proga, dovanojo Garsotekos fondus svariai papildysiantį autorinių kompaktinių diskų rinkinį.

Už  įrašytą poeziją ir pirmuosius garsus Garsotekoje bibliotekos bendruomenė dėkojo Pagėgių krašto literatams. Bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė vakaro svečius Gediminą Storpirštį bei Arą Žvirblį pagerbė simbolinėmis dovanomis. Renginio pabaiga pažymėta renginio dalyvių, svečių bei organizatorių įsiamžinimu  nuotraukose bei p. Gedimino Storpirščio ir p. Marijos Žvirblienės giminaičių pasirašymu bibliotekos svečių knygoje.

Dalia Mankienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
vyresn. bibliotekininkė

Be the first to comment on "Vydūno viešojoje bibliotekoje  – Garsotekos atidarymas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*