Virtuali viktorina Saugaus eismo dienai paminėti

Balandžio 6-oji nuo 2006 metų Lietuvoje paskelbta Saugaus eismo diena. Lietuvos policija kviečia gyventojus bent šią dieną pabūti kelyje žmogiškesniais, pakantesniais ir rūpestingesniais. Pareigūnai ragina pagalvoti ne vien apie save, bet ir apie kitų saugumą.

Bendradarbiaudami su Tauragės AVPK Šilutės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnėmis Nerija Ropiene ir Jurgita Kaktiene Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos specialistai  parengė virtualią viktoriną „Būk saugus kelyje“, skirtą Saugaus eismo dienai paminėti.

Kasmet intelektualioje kovoje savo jėgas išbandyti į biblioteką susirinkdavo skirtingų bendruomenių komandos. Jau antrą pavasarį, kaustant karantino apribojimams, bibliotekininkai priversti prisitaikyti prie susiklosčiusios situacijos ir renginius rengti virtualiai.

Viktorinai registravosi gausus būrys dalyvių. Jiems buvo išsiųsta žaidimo nuoroda, o žaisti buvo galima visą dieną, kiekvienam patogiu metu.

Šios varžytuvės buvo skirtos ne tik pasitikrinti žinias, bet ir jas atnaujinti bei įgyti naujų. Klausimai susiję su situacijomis kelyje, su kuriomis kasdien susiduriame kone kiekvienas. Net ir nevairuojant vienos ar kitos transporto priemonės, bendrų žinių apie saugų eismą kelyje būtina turėti. Keli nuotaiką keliantys klausimai paįvairino viktoriną. Pavyzdžiui: „Ar žinote, kokio gyvūno vardu vadinamas prastas kelias?“, „Kokioje transporto priemonėje, anot posakio, esate gimęs, jei už savęs neuždarote durų?“

Viktorina parengta taip, kad atsakinėdami į klausimus dalyviai iškart mato, kokį atsakymą  pasirinko (teisingą ar neteisingą), kiek taškų gavo. Laučių bendruomenės narys Armandas, surinkęs 97% teisingų atsakymų, tapo šios viktorinos nugalėtoju. Bendruomenės pareigūnės su nugalėtoju susisieks asmeniškai ir įteiks jam prizą.

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresnioji bibliotekininkė

Be the first to comment on "Virtuali viktorina Saugaus eismo dienai paminėti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*