ŠVĖKŠNOS UŽGAVĖNIŲ ŠVENTĖ

Vasario 25 d. antardienis, Švėkšnos miestelio gyventojams buvo neeilinė diena – šią dieną švėkšniškiai šventė Užgavėnes. Nors žiema šiais metais praėjo pro šalį, neatnešdama sniego pusnių bei speigo, tačiau visi nusprendėme, kad, dabar jau, lietingą, niūrią, vėjuotą bei murziną žiemą taip pat reikia išvaryti iš savo kiemo.

Į šventę susirinkti viliojo grupės „Skrybelė“ atliekamos dainos ir garsi muzika. Nepabūgę lietingo oro, kuris gąsdino visus šventės pradžioje, miestelio gyventojai gausiai susirinko Švėkšnos turgaus aikštėje. Joje puikavosi gražuolė Morė, kurios akcentai kvietė atostogų prie saulėtosios jūros. Kaip ir kasmet, taip ir šiais metais, Morę pastatė bei papuošė asociacija Švėkšniškių sambūris.

Susirinkusieji galėjo ne tik grožėtis More, bet ir stebėti amžiną Lašininio (Tomas Chockevičius) ir Kanapinio (Juozas Žitkovas), kurie priklauso „Švėkšniškių sambūrio“ dramos mėgėjų kolektyvui (vadovė Dalia Minkevičienė), kovą.

Kaip ir ši žiema, taip ir Lašininio su Kanapinio kova buvo neeilinė, vienas kitą jie bandė nurungti žaidimuose, kuriuos galėjo išmėginti ir šventės žiūrovai, bei mįslių kovoje. Žinoma, kaip visada kovą laimėjo Kanapinis, net apsiniaukęs dangus prašviesėjo. O po Morės sudeginimo Tradicinių amatų centras Švėkšnoje miestelio gyventojus vaišino sočia koše bei kakava.

Šventės organizatoriai: Švėkšnos seniūnija, grupė „Skrybėlė“, Asociacija Švėkšniškių sambūris, „Švėkšniškių sambūrio“ dramos mėgėjų kolektyvas (vadovė Dalia Minkevičienė) bei Tradicinių amatų centras, nuoširdžiai dėkoja visiems, kurie prisidėjo organizuojant Užgavėnes.

Inf. parengė: Tradicinių amatų centro Švėkšnoje darbuotoja Agnė Lomsargienė

Danutės Gailiūnienės nuotraukos.

Be the first to comment on "ŠVĖKŠNOS UŽGAVĖNIŲ ŠVENTĖ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*