Startuoja 2017 metų „Vėtrungių kelio“ žaidimas

Buvusių visų Kuršių marių žvejybos inspektoriaus Ersto Vilhelmo Berbomo (Ernst Wilhelm Beerbohm) gimimo dieną – birželio 26-tąją – prasideda vis labiau populiarumo sulaukiantis „Vėtrungių kelio“ žaidimas. Su minėtu žvejybos inspektoriumi ši data siejama dėl to, kad jam būnant žvejybos prievaizdu Kuršių marių laivų stiebuose valdžios nurodymu kaip skiriamieji pritvirtinti ženklai pamažėl ėmė virsti Kuršių marių vėtrungėmis.  

Unikali ir tik šiam kraštui būdinga vėtrungė ir pasitarnavo savotišku ženklui, kuriuo žmonės kviečiami pažinti penktąjį Lietuvos etnografinį regioną – Mažąją Lietuvą. Susidomėję šiuo žaidimu, kviečiami keliauti į po šį kraštą, lankant jo sąlygose nurodytas kultūrines vietas. Žaidimo partneriai yra visame regione – nuo Jurbarko rajono iki Neringos savivaldybės. Tai ir muziejai, ir Turizmo informaciniai centrai, bibliotekos. Juos apsilankius ir norint nugalėti, reikės įvykdyti tam tikras užduotis – nusifotografuoti, parašyti linkėjimą ar ką nors surasti bei atlikti kokią kitą užduotį. Žaidimas tęsis iki rugsėjo 27 dienos – tądien oficialiai baigiasi turizmo sezonas.

Ketvirtus metus rengiamas žaidimas įgauna naujų formų. Šiais metais „Vėtrungių kelio“ – jau trys dalys: „Lobiai“, „Skonių kolekcija“ bei „Selfie“. Dalyviai galės rinktis bet kurią.

Skonių kolekcijoje siūloma susipažinti su Mažosios Lietuvos krašto patiekalais. Sutiko dalyvauti ir meniu žaidimui parengė penkios šio regiono kavinės. Čia ne tik reikės skanauti, bet ir atlikti tam tikras užduotis. Lobių dalis šiaip jau buvo jau ir praėjusiais metais. Tačiau šiemet  „Vėtrungių kelias“ tapo pasaulinio „Geocaching“ žaidimo dalis. Tad ieškantys savo lobių, šie žaidėjai turėtų rasti ir „gerai“ paslėptus „Vėtrungių kelio“ lobius – ir atvirkščiai. „Selfie“, kas jau žinoma, kaip asmenukė, dalyje žaidėjams bus siūloma nurodytose vietose nusifotografuoti. Kas turės būti, ir kaip šiose trijose žaidimo dalyse – viskas netrukus bus nurodyta atnaujintoje specialioje „Vėtrungių kelio“ žaidimo interneto svetainėje.

Taigi – birželio 26 dieną, pirmadienį – Šilutėje ir skelbiama „Vėtrungių diena“. Jos programoje:

Nuo 15 val. Pažintinė ekskursija „Hermano Zudermano keliais“ 

Dalyvių registracija ekskursijai iki birželio 23 d., telefonu: (8-441) 77 113 arba el.p. [email protected]
Pradžia prie Hugo Šojaus dvaro, Lietuvininkų g. 4.

Nuo 17.00 val. Edukacinės programos šeimoms.
Kviečiame užsukti į dvaro kieme įsikūrusią kavinę, čia kepsime vofelius, virsime tradicinę kafiją, senąja spausdinimo mašina atkursime žodžius ir ypatiškus ženklus…

18.00 val. skelbiamas „Vėtrungių kelio 2017“ žaidimo startas

Renginys nemokamas

Renginio organizatoriai/partneriai: Šilutės kultūros ir pramogų centras, Klaipėdos miesto savivaldybės Etnokultūros centras, Gargždų krašto muziejaus filialas Jono Gižo etnografinė sodyba, Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras, Lietuvos jūrų muziejus, Neringos istorijos muziejus, Liudviko Rėzos kultūros centras,  Rambyno regioninio parko direkcija, Hugo Šojaus dvaro muziejus,  Kintų Vydūno kultūros centras, Rusnės kaimo turizmo draugija, Rusnės salos etnokultūros ir informacijos centras, Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka.

Čia jau galima susipažinti su:

Skonių kolekcijos taisyklėmis
Lobių paieškos taisyklėmis
„Selfie“ darymo taisyklėmis 

taisykles

Be the first to comment on "Startuoja 2017 metų „Vėtrungių kelio“ žaidimas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*