Spalvomis pražydusi kraštietės Liucijos Bungardienės meilė Lietuvai

Vakarėjančią, šerkšnu nuklotą žiemos popietę į Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos Stoniškių filialą susirinko didelis būrys meno, šokio, muzikos gerbėjų. Priežastis tam buvo labai svari – Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metams paminėti skirtos Pagėgių savivaldybės Stoniškių pagrindinės mokyklos dailės mokytojos-metodininkės Liucijos Bungardienės tapybos darbų parodos „Tikrai myliu Lietuvą“ atidarymas. Paklausus menininkės, koks turėtų būti parodos pavadinimas, ji daug nesvarstė ir tas užtikrintai ištartas žodis „Tikrai…“ leido įsitikinti šios asmenybės tvirta meile savo kraštui, savo žmonėms, Lietuvai. Mokytojos širdyje degantis pagarbos Tėvynei jausmas realizuojamas jau daug metų jai aktyviai dalyvaujant bendruomeninėje, kultūrinėje, švietėjiškoje veikloje bei savo pastangomis sukuriant jaukią, puošnią kiekvieno renginio atmosferą: nesvarbu, ar tai vyktų salėje, ar lauko scenoje. Meile spinduliuoja ne tik jos tapomi paveikslai. Savo šilumą Liucija dalija aplinkiniams. Ją prisimena visi buvę mokiniai…

Renginio dalyvius ir svečius Stoniškių bibliotekos bibliotekininkė Zofija Genutienė sveikino žodžiais: „Džiugu, jog šiandien, pasitinkant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, bibliotekos erdves papuošė Lietuvos nacionalinėmis spalvomis šviečiantys bei šiluma Gimtinei, pagarba Tautos istorinėmis vertybėms ir tradicijoms pulsuojantys meno kūriniai, apie kurių „gimimo“ kelią šiandien mielai sutiko papasakoti jų autorė“. Visi menininkės parodoje eksponuojami paveikslai yra saviti, skirtingi ir tuo pačiu kažkuo panašūs, tad susirinkusiesiems buvo smalsu sužinoti, kaip kilo mintis juos apjungti vienoje parodoje…

Lietuvos gimtadienio sutiktuvėms dedikuotą ekspoziciją jos autorė pristatė trumpai apžvelgdama savo kūrybos viziją, tematiškumą ir žiūrovui nešamą žinią. Daug gražių linkėjimų išsakė bei gėlių žiedais dailininkei dėkojo Pagėgių savivaldybės administracijos Stoniškių seniūno pavaduotojas Gintautas Stančaitis, Stoniškių pagrindinės mokyklos direktorė Jūratė Mažutienė, Stoniškių kaimo bendruomenės pirmininkė Gražina Stančaitienė, bibliotekininkė Zofija Genutienė ir kiti. Seniūno pavaduotojas Gintautas Stančaitis pasidžiaugė, jog tai – pirmas gražus renginys Stoniškiuose, skirtas artėjančiam svarbiam Tėvynės jubiliejui. Bibliotekininkė Zofija Genutienė akcentavo, kad ir toliau seks visa eilė kitų gražių, įdomių, įsimintinų šiai iškiliai Valstybės sukakčiai skirtų renginių ne tik Stoniškių, bet ir kitose Pagėgių krašto bibliotekose.

Vakaras palydėtas skambiai ir linksmai – kraštiečių bendrai atlikta lietuvių liaudies daina „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos…“.

Liucijos Bungardienės tapybos darbų paroda „Tikrai myliu Lietuvą“ Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos Stoniškių filiale bus eksponuojama iki 2018 m. balandžio 1 dienos. Maloniai kviečiame apsilankyti.

Zofija Genutienė,
Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos Stoniškių filialo bibliotekininkė

Nuotraukų autorės Jūratė Mažutienė ir Zofija Genutienė

Be the first to comment on "Spalvomis pražydusi kraštietės Liucijos Bungardienės meilė Lietuvai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*