Šilutės pučiamųjų orkestras „Pamarys“ – geriausias

Palangoje vykusiame XVIII Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionate Šilutės meno mokyklos pučiamųjų instrumentų fanfarinis orkestras „Pamarys“ savo kategorijoje buvo geriausias ir iškovojo „Grand Prix“.  

XVIII Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatas Palangoje buvo surengtas balandžio 5 – 8 dienomis. Čia savo muzikinį meistriškumą demonstravo ir patirtimi dalinosi 33 Lietuvos ir 2 Latvijos geriausi pučiamųjų orkestrų kolektyvai. Šios muzikinės puotos tikslas – populiarinti pučiamųjų orkestrų žanrą, tradicijas, skatinti naujų orkestrų kūrimąsi, populiarinti orkestrinės muzikos kompozitorių kūrybą.

Visi čempionate dalyvavę pučiamųjų orkestrai rungėsi atitinkamose kategorijose: A – naujai įsikūrę, pradedančiųjų groti vaikų orkestrai, B – Muzikos, Meno mokyklų orkestrai, ankstesniais metais laimėję A kategorijoje, C – pažengusiųjų muzikantų orkestrai, ankstesniais metais laimėję B kategorijoje, D – aukštųjų muzikos mokyklų, ankstesniais metais laimėję C kategoriją, o paskutinėje – profesionalūs orkestrai.

Šilutės meno mokyklos pučiamųjų instrumentų fanfarinis orkestras „Pamarys“, vadovaujamas Gražvydo Railos bei padedamas koncertmeisterio Edgaro Noreikos, varžėsi C kategorijoje, kur be jų dalyvavo dar keturi kolektyvai. Šilutiškiai atliko 20 minučių privalomą programą, kurią sudarė privalomas kūrinys – jauno amerikiečio kompozitoriaus Tom Davoren kūrinys „Pure of Heart“, choralas bei laisvai pasirinkta programa. Kaip „Pamario“ orkestras groja „Pure of Heart“ šilutiškiai galėjo girdėti atliekant jį per Kovo 11-tosio minėjimą Šilutės kultūros ir pramogų centre.

Šios kategorijos orkestrų grojimą nesenai duris atvėrusioje Palangos koncertų salėje vertino keturių asmenų tarptautinė žiuri. Jie kreipė dėmesį ne tik į intonavimą, grojimo dinamiką, ritmą bei garsą, bet ir orkestro reprezentaciją ir jam vadovaujantį dirigentą. Taip pat buvo vertinami ir orkestro solistai.

Susumavus rezultatus ir paaiškėjo, kad šioje kategorijoje Šilutės meno mokyklos fanfarinis orkestras ,,Pamarys“ yra geriausias – tampa Grand Prix laimėtojo. O orkestre trimitu grojanti Vaiva Putriūtė pelno geriausio solisto diplomą.

Šis šilutiškių muzikantų aukštas laimėjimas ne tik džiaugsmas, bet ir nemažas įpareigojimas – kitame čempionate dėl geriausiojo vardo jiems jau teks varžytis aukštesnėse kategorijoje, drauge su aukštųjų mokyklų orkestrais.

Šiemet dvidešimties metų jubiliejų netrukus minėsiantis „Pamario“ orkestras Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatuose dalyvauja nuo 2002 metų ir visuomet yra tapęs įvairių prizinių vietų laimėtoju. 2016 metais jų grojimas paliko į aukščiausią lygį – 2016 m. B kategorijoje tapo čempionu ir gavo teisę rungtis aukštesnėje C kategorijos, iš kurios taip pat tik ką grįžo nugalėtoju.

Be the first to comment on "Šilutės pučiamųjų orkestras „Pamarys“ – geriausias"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*