Šilutėje žiema pasitikta su muzika

Birutės Morkevičienės nuotr.

Gruodžio 1-ąją dieną Šilutės kultūros ir pramogų centre vyko IV-asis tarptautinis kamerinių ansamblių konkursas „Muzikuokime drauge“, kurį surengė Šilutės meno mokykla. Į konkursą atvyko svečių iš Klaipėdos, Palangos, Telšių, Plungės, Mažeikių ir Latvijos Saldus muzikos mokyklos. Konkurse dalyvavo 35 ansambliai, iš viso per 80 jaunųjų atlikėjų.

Iš pat ryto į besipuošiantį artėjančiai eglutės įžiebimo šventei kultūros ir pramogų centrą rinkosi jaunieji muzikantai ir jų mokytojai. Netrukus pasklido vaikų šurmulys ir įvairių instrumentų melodijos. Vyko trumpos repeticijos.

Šventę pradėjo konkurso meno vadovė Liudmila Kašėtienė-Mikkelsen ir jos mokinys Pijus Pirogovas, keturiomis rankomis atlikę Ukrainos kompozitoriaus Miroslav‘o Skorik‘o kūrinį.

Konkurso dalyvius sveikino ir sėkmės linkėjo rajono savivaldybės vicemeras Sigitas Šeputis, administracijos direktoriaus pavaduotoja Daiva Žebelienė. Šilutės meno mokyklos direktorė Daiva Pielikienė pasidžiaugė gausiu atlikėjų būriu, tuo, kad mokiniai ir mokytojai susiras naujų draugų bei pristatė konkurso vertinimo komisiją, kurią sudarė: pirmininkė Jūratė Liutkienė, Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos mokytoja ekspertė; Jūratė Danielienė, Nemenčinės muzikos mokyklos fortepijono mokytoja metodininkė; Algirdas Petraitis, Tauragės meno mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui, klarneto mokytojas metodininkas; Vita Ramate, Saldus muzikos mokyklos fortepijono mokytoja metodininkė; Lina Marija Songailė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos lektorė, smuiko virtuozė, Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos dėstytoja.

Konkursantai buvo suskirstyti į kategorijas – A ir B, grojo fortepijoniniai duetai, kameriniai duetai, trio ir kvartetai. Konkursantai atliko lietuvių ir užsienio kompozitorių kūrinius. Skambėjo melodijos, atliktos fortepijonu, fleita, kanklėmis, bosinėmis kanklėmis, marimba (mušamasis ksilofoninių grupės muzikos instrumentas), birbyne, vargonais, violončele, smuiku, bosine gitara ir saksofonu. Jauniausiam konkurso dalyviui – šešeri metukai, vyriausiems – septyniolika.

Tikriausiai ne tik vaikai, visi buvome pasiilgę šurmulio per pertrauką – vaikų bėgiojimo, garsių kalbų, net mažylių verksmo. Fojė ūžė kaip bičių avilys. Nė švelni fojė skambanti muzika neužgožė jaukaus, kartu nerimastingo laukimo šurmulio. Konkurso organizatoriai ant stalų rikiavo dovanas, keitė dekoracijas, tikrino diplomus, ar kas nepamirštas. Nekantru laukti, bet įdomu sužinoti rezultatus. Po beveik dviejų valandų tarimosi, buvo paskelbti rezultatai.

Šilutės rajono savivaldybės administracija įsteigė prizus keturioms nominacijoms: dviem jauniausiems kameriniams ansambliams ir dviem artistiškiausiems ansambliams, kuriuos įteikė šventėje dalyvavęs vicemeras Sigitas Šeputis.

Grand Prix laimėjo Latvijos Saldus muzikos mokyklos kamerinis duetas Eliza Neja ir Darta Dzene, mokytoja Simona Sunepa, ir Šilutės meno mokyklos fortepijoninis ansamblis Milana Čuchriajeva ir Eva Stonytė, mokytoja Liudmila Mikkelsen.

Mokykla jauniesiems atlikėjams buvo įsteigusi po dvi nominacijas: muzikaliausio fortepijoninio dueto, muzikaliausio kamerinio dueto, muzikaliausio trio, už perspektyvą ir už geriausiai atliktus savo šalies kompozitorių kūrinius. Liepa Žadeikaitė ir Ąžuolas Lukošius tapo I-osios vietos laureatais. Taip pat jie buvo apdovanoti kaip muzikaliausias duetas.

Visi atlikėjai buvo apdovanoti diplomais, konkurso suvenyrais ir saldžiomis dovanomis. Padėkota mokytojams, tėveliams bei kultūros ir pramogų centrui už šiltą priėmimą.

Konkurso nugalėtojai:

A kategorija – I vieta – Liepa Žadeikaitė ir Ąžuolas Lukošius (mokyt. Ž. Adomaitienė ir L. S. Tunaitienė) ir nominacija muzikaliausias fortepijoninis duetas.
II vieta – Austėja Dromantaitė ir Mėta Dromantaitė (mokyt. Ž. Adomaitienė).
II vieta – Ema Vilemaitė ir Austėja Gedrimaitė (mokyt. V. Matijošaitis ir L. Mikkelsen) ir nominacija už perspektyvą.
II vieta – Adelė Klimanskytė, Benas Dotas ir Gustė Subačiūtė (mokyt. I. Bogužienė, A. Kazlauskytė ir I. Filičkinienė ir nominacija muzikaliausias trio.
III vieta – Milda Odinbergaitė ir Simona Strelčiūnaitė (mokyt. G. Dudnikė ir I. Filičkinienė).
Diplomas – Austėja Dromantaitė, Milda Odinbergaitė ir Ąžuolas Lukošius (mokyt. G. Dudnikė ir L. S. Tunaitienė)

B kategorija –  Grand Prix – Milana Čuchriajeva ir Eva Stonytė (Mokyt. L. Mikkelsen) ir nominaciją muzikaliausias fortepijoninis duetas.
I vieta – Meda Stonytė ir Eva Stonytė (mokyt. L. Mikkelsen ir Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos mokyt. I. Spalinskaitė-Kurienei).
II vieta – Klaidas Šilinskas ir Liepa Liatukaitė (Mokyt. A. Rumšas ir L. Mikkelsen).
II vieta – Karolina Šikšniūtė, Mykolas Paulauskas ir Ugnius Urnikis (mokyt. A. Lidžius, A. Kazlauskytė ir L. Mikkelsen) ir nominaciją muzikaliausias trio.

Be the first to comment on "Šilutėje žiema pasitikta su muzika"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*