Šilutėje rengiamas Martyno dienos grilis

Lapkričio 11 dieną, sekmadienį, per Šv. Martyną, Šilutės kultūros ir pramogų centras kviečia miesto ir rajono bendruomenes į Martyno dienos grilį.  

Šia diena ilgą laiką Mažosios Lietuvos etnografiniame regione baigdavosi žemės ūkio samdinių samdos laikas. Šeimininkai su jais stengdavosi kuo geriau atsiskaityti, surengdami ypatingas vaišes, kurių pagrindiniu patiekalu tapdavo kepta žąsis. Apie buvusias šiuose kraštuose tradicijas plačiau galima pasiskaityti Indrės Skablauskaitės rašinyje „Jei Šv. Martynas – su ledu, tai Kalėdos – su bradu“, skelbtame 2010 metų lapkričio 10 dienos „Šilainės sodo“ internetinėje svetainėje.

Šilutiškiai kultūrininkai sumanė šią tradiciją vėl priminti. O kad būtų smagiau, o tuo pačiu ir šiuolaikiškiau, kieme tarp Šilutės kultūros ir pramogų centro ir Šilutės H.Šojaus muziejaus kviečia kartu tą dieną kepti ir skanauti savo grilio patiekalus. O kol jie ant griliukų spragsės, bus primintos tos dienos tradicijos, papročiai, žaidimai, dainos bei tiesiog smagiai kartu, prie vieno bendro grilio stalo bus leidžiamas laikas!

Norintieji dalyvauti šioje tradicijos atgaivinimo šventėje turi registruoti savo komandas. Tai galima padaryti telefonu (8 441) 77113 arba internetu [email protected] Kad viskas vyktų kuo sklandžiau, registruotis būtina kuo skubiau – iki penktadienio darbo dienos pabaigos. Šios tradicijos atkūrimo rengėjai nori paruošti kiekvienai komandai vietą bei vienkartinius grilius, kuriuos užsiregistravusios komandos gaus atėję sekmadienį į šį renginį.

Be the first to comment on "Šilutėje rengiamas Martyno dienos grilis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*