Paprūsės istorija Švėkšnoje

Turizmo sezonas po truputį įsibėgėja, kasdien sulaukiame vis daugiau svečių iš visos Lietuvos. Birželio ir liepos mėnesiais teko pastebėti ne vieną miestelyje vykstančią ekskursiją bei sulaukti daug daugiau lankytojų Šilutės turizmo informacijos centro filiale Švėkšnoje, savarankiškai keliaujančių po Lietuvą.

Šį sezoną Tradicinių amatų centras Švėkšnoje pasiūlė naują paslaugą turistams – edukacinę pramoginę programą „Pajauskime Paprūsės istoriją“. Ši edukacinė programa tapo patraukli tiek didelėms turistinėms grupėms, tiek mažam šeimos rato susibūrimui.

Edukacinė pramoginė programa susideda iš įvairių veiklų, kurios išsamiai supažindina su Švėkšnos seniūnija – rubežiaus tarp Mažosios ir Didžiosios Lietuvos istorija, papročiais ir kultūra.

Daugiausia komplimentų susilaukia Inkaklių folkloro ansamblis „Dainoriai“ ir jų paruošta programa, kuri žaismingai nuteikia atvykusius, o iškalbingoji Virginija Rukšnaitienė žemaitiškai porindama, pristato mūsų unikalų kraštą, vietinių moterų suslėgti varškės sūriai pagardinti medumi bei namine uogiene akimirksniu ištirpsta nuo stalo.

Iš siūlomų edukacinių užsiėmimų, vienareikšmiškai, populiariausias vėtrungės – magneto dažymo užsiėmimas. Čia kiekvienas pasigamina ir nusidažo mažą suvenyrinę vėtrungėlę – magnetą, kuriame atsispindi atvykusio kūrybiškumas ir nuotaika.

Edukacinę pramoginę programą „Pajauskime Paprūsės istoriją“ užbaigiame ekskursija po Švėkšnos miestelį. Atsižvelgdami į atvykusių turistų skaičių galime pasiūlyti 2 galimybes susipažinti su Švėkšna – keliauti karieta arba pėsčiomis su gidu, kuris pasakoja apie žemaitišką žmonių būdą ir žymiausias miestelio lankytinas vietas, atskleidžia vieną kitą paslaptį, kurią galima sužinoti tik dalyvaujant ekskursijoje.

Džiaugiamės, kad ilgai brandinta idėja apie šią edukaciją pagaliau  įgyvendinta ir tampa populiaria paslauga, kurią užsako turistinės grupės bei pavienės šeimos, norinčios paminėti sau svarbias progas. Vos per keletą savaičių suorganizavome šią edukacinę programą didžiulei grupei iš Raseinių r., bei nuostabiai šeimai, suvažiavusiai iš visos Lietuvos, kuri nudžiugino savo tėtį gimtadienio proga. Smagu, kai sulaukiame šiltų atsiliepimų ir rekomendacijų. Tad rugpjūčio mėnesio kalendorius jau pildosi užsakymais, kuriuos nekantraujame įgyvendinti.

Informacija ir nuotraukos – Šilutės turizmo informacijos centro filialas Tradicinių amatų centras Švėkšnoje

Be the first to comment on "Paprūsės istorija Švėkšnoje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*