Pagerbtas septintasis Šilutės miesto garbės pilietis

Per Žolinę, rugpjūčio 15-tą, Šilutės miesto Garbės piliečio regalijos Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčioje buvo įteiktos Antanui Krušnauskui. Taip pat įteikta ir „Sidabrinės nendrės“ premija.

Antanas Krušnauskas – pirmasis Šilutės miesto meras po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 1990 m. Pagal tuomet galiojusius teisės aktus, į šias pareigas jį išrinko Šilutės miesto taryba. Iš Šilutės sąjūdžio gretų išaugęs tuomet žinomas vandentvarkos reikalų projektuotojas, A. Krušnauskas miesto meru (dabar tai būtų beveik miesto seniūno atitikmuo) dirbo 1990 – 1995 metais. Su taip pat tik tokiu laiku tegyvavusia mieto taryba, pradėjo daugelį darbų, kartu su savo komanda ir miestui pavaldžiomis įstaigomis įvykdė daug pertvarkų, iki tol buvusią komandinę ekonominę sistemą paverčiant rinkos dėsniais vystomą miesto bendruomene. Taip pat užmezgė nemažai draugystės ir bendradarbiavimo ryšių su Europos šalių miestais.

Šie bei kiti Antano Krušnausko nuopelnai ir buvo įvertinti ir pirmajame 2020 metų Šilutės rajono Savivaldybės tarybos posėdyje sausio 30 dieną jam buvo suteiktas Šilutės miesto Garbė piliečio vardas. Šio vardo regalijos turėjo būti įteiktos per Šilutės miesto šventę, kuri nuo 1991 metų minima paskutinį gegužės savaitgalį. Tačiau dėl paskelbtos pandemijos sutrikus įprastam gyvenimui, iškilmingą ceremoniją buvo galima atlikti tik rugpjūčio 15-tą.

Per Žolinę taip pat buvo įteikta ir kasmetinė „Sidabrinės nendrės“ premija, kuria už Šilutės rajono garsinimą įprastai apdovanojamas asmuo ar kolektyvas per Lietuvos Nepriklausomybės minėjimo iškilmes kovo 11-tąją. Šiais metais „Sidabrinės nendrės“ komitetas šią premiją skyrė Juknaičių vyresniųjų liaudiškų šokių grupei „Juknaičiai“.

Šias iškilmes baigė vasaromis evangelikų liuteronų bažnyčioje Šilutės kultūros ir pramogų centro rengiamas „Muzikinės verdenės“ koncertas. Iš sostinės atvažiavo ir puikų koncertą surengė Vilniaus Šv. Kristoforo kamerinis orkestras su soliste Nora Pertočenko.

Be the first to comment on "Pagerbtas septintasis Šilutės miesto garbės pilietis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*