Pagėgius drebins miesto šventė

„ŠK“ fotomontažas

Rugsėjo 11-12 dienomis Pagėgiuose šurmuliuos miesto šventė, kurioje įdomios veiklos ras kiekvienas – sporto, meno, kultūros entuziastai, o išsiilgę muzikos vakare miesto stadione galės klausytis žymių šalies atlikėjų koncerto.

Jau nuo ryto sporto entuziastų lauks tradicinis bėgimas „Mikytai – Pagėgiai“, stalo teniso rungtys, krepšinio turnyras. Gėlių mylėtojus džiugins gėlininkės Dijanos Sudeikienės tradicinė gėlių paroda „Diagnozė – Jurginai“, kurioje bus eksponuojama daugiau nei 100 jurginų rūšių. Panemunėje bus atidarytas parkas, atidengta skulptūra „Vilko vaikams“ atminti.

Po aktyvios pirmos dienos pusės pagėgiškiai ir svečiai bus kviečiami į miesto stadioną, kuriame mažuosius šventės lankytojus pasitiks šou grupė „Trys draugai“ su programa „Išdaigos burbulų šalyje“. Šventės metu veiks mugė, kurioje neabejotinai kiekvienas ras ką įsigyti. Organizatoriai žada, kad išalkusieji irgi nebus palikti likimo valiai. Maistą gamins ir juo prekiaus patyrusi įmonė iš Kauno. Maisto gurmanai galės paskanauti įvairių šalių virtuvių patiekalų. Neabejingi kultūrai ir menui, turės galimybę pasiklausyti Pagėgių krašto mėgėjų meno kolektyvų pasirodymų, o sportininkų, ūkininkų ir naujagimių laukia apdovanojimai.

Šventę atidarys Pagėgių savivaldybės mero Vaido Bendaravičiaus ir svečių sveikinimo žodžiai. Koncertinėje vakaro programoje pasirodys žymiausi atlikėjai – Ruslanas Kirilkinas, Natalija Bunkė ir Džordana Butkutė. Nepamirštamą Pagėgių miesto šventės pirmąją dieną vainikuos šventinis fejerverkas!

Po aktyvaus bei triukšmingo šeštadienio, sekmadienį pagėgiškiai bus kviečiami į Pagėgių parapijos Titulinius Šv. Kryžiaus atlaidus. Šv. Mišios skirtos Pagėgių kraštui ir jo žmonėms. Po mišių – atlikėjos Andželos Mickutės ir pianisto Kęstučio Paulaičio koncertas.

Pagėgių savivaldybės meras V. Bendaravičius patikino, kad Miesto šventėje laukiami ne tik savo krašto žmonės, bet ir visi geranoriškai nusiteikę svečiai, kurie atsižvelgs į organizatorių prašymus, nes saugumui bus skiriamas itin didelis dėmesys.

Pagėgių savivaldybės kultūros centro direktorius Sigitas Kancevyčius irgi sako tikintis, kad renginius lankantys dalyviai jau išmoko kaip reikia saugiai elgtis ir supranta esamos situacijos sudėtingumą bei sugeba įvertinti galimas rizikas. Todėl jis prašo žiūrovų, prekybininkų ir visų dalyvausiančių šventės renginiuose žmonių, laikytis LR Vyriausybės nustatytų COVID-19 saugumo reikalavimų, apie kuriuos nuolat bus informuojama renginių metu. Saugus atstumas, kosėjimo ir čiaudėjimo etiketas, rankų dezinfekavimas, rekomenduojamas apsauginių kaukių dėvėjimas, tikriausiai, jau visiems suprantami dalykai.

Tad susitikime rugsėjo 11 – 12 dienomis Pagėgiuose!

Miesto šventės organizatoriai – Pagėgių savivaldybės kultūros centras, VšĮ „Sporto ir turizmo centras“, finansiniai rėmėjai – Pagėgių savivaldybė, AB „Vilkyškių pieninė“, UAB „LT Energija“, UAB „International Restaurant“. Partneris – Pagėgių seniūnija.

Informaciniai rėmėjai – Voruta, naujienų svetainė „Pamarys“, laikraštis „Šilokarčema“, interneto svetainė „Šilainės kraštas“.

Pagėgių kultūros centro informacija

Be the first to comment on "Pagėgius drebins miesto šventė"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*