Pagėgių krašto E. Skautai – skaitmeninės savanorystės pavyzdys

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bendruomenė kviečia jaunimą dar aktyviau jungtis prie E.skautų tinklo ir tapus e. skautu padėti vyresnio amžiaus vietiniams gyventojams naudotis skaitmeniniais įrenginiais, o pačiam mėgautis šauniais prizais ir naudingai praleistu laiku.

Kaip tapti e. skautu?

  • prisijunk prie svetainės  https://www.prisijungusi.lt/e-skautai/
  • registruokis, atsakyk į 5 klausimus – gauk e. skauto pažymėjimą.
  • su e. skauto pažymėjimu keliauk į artimiausią biblioteką ir padėk bent 5 lankytojams pažinti daugiau išmaniojo telefono ar kompiuterio funkcijų ir interneto galimybių.
  • bibliotekoje pasiimk išmaniąją apyrankę!

Baigiantis metams galime pasidžiaugti ir padėkoti, kad net 32 jaunuoliai iš Pagėgių krašto –  Natkiškių Zosės Petraitienės pagrindinės mokyklos, Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos, Piktupėnų pagrindinės mokyklos, Vilkyškių J. Bobrovskio gimnazijos bei kitas Pagėgių krašto jaunimas aktyviai įsijungė į E. Skautų veiklą. E. Skautai padėjo vyresniojo amžiaus žmonėms geriau pažinti ir suprasti išmaniąsias technologijas bei išmokti jomis naudotis. Patys E.skautai taip pat geriau susipažino su interneto kultūra bei taisyklėmis ir įgavo bendravimo patirties. Visos veiklos vyko Vydūno viešojoje bibliotekoje, Kentrių, Lumpėnų, Piktupėnų, Vilkyškių, Žukų filialuose.

Projektą „Prisijungusi Lietuva“ įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Lietuvos Respublikos Ūkio ministerijos kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija.

Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

Daugiau skaitykite: http://www.pagegiusvb.lt/naujienos/pagegiu-krasto-e-skautai-skaitmenines-savanorystes-pavyzdys/

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos informacija 

Nuotraukos iš bibliotekos archyvo

Be the first to comment on "Pagėgių krašto E. Skautai – skaitmeninės savanorystės pavyzdys"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*