Koncerto, skirto Tarptautinei muzikos dienai, akimirkos

Spalio 3-iosios pavakarę į Šilutės Meno mokyklą rinkosi ne tik mokiniai, bet ir tėveliai. Čia vyko jau tradiciniu tapęs fortepijono klasės mokinių koncertas, skirtas Tarptautinei muzikos dienai. Šventę papuošė mokyklos jaunučių choras, nuotaikingai atlikęs dvi dainas.

Prieš koncertą linksmai bėgioję ir žaidę mažieji atlikėjai į salę atėjo susikaupę ir rimti. Ir mes nusiteikėme pasinerti į muzikos pasaulį, apie kurį E. T. A. Hofmanas sakė: „Muzikos paslaptis ta, kad ji randa neišsenkamą išraiškos šaltinį ten, kur nutyla kalba“.

Į šventės koncerto programą buvo įrašyti 22 kūriniai, skirti fortepijonui. Juos atliko jaunieji muzikantai nuo antros iki aštuntos klasės. Koncertą moderavusi pedagogė Irena Filičkinienė  pradžioje pasidžiaugė gražia rudens popiete ir pasveikino visus su Muzikos diena. Pirmasis grojo Ąžuolas Lukošius, 3 kl. (mokytoja L. S. Tunaitienė), sukūręs puikią įžangą į visą šventę. Po jo savo pasirinktus kūrinius atliko Miglė ir Austėja Jusytės, 2 kl., Rugilė Kazlauskaitė, 2 kl., Urtė Vyšniauskaitė, 2 kl., Jasmina Hijazi, 3 kl., Simonas Kasparavičius, 2 kl., Žemyna Grigalytė, 3 kl., Adrija Tamašauskaitė ir Austėja Jokubauskaitė, Simona Strelčiūnaitė, 3 kl., Mėta ir Austėja Dromantaitės, 2 kl., Gustas Budrys, 4 kl., Gustė Subačiūtė, 5 kl., Amelija Golubovskytė, 5 kl., Urtė Erciūtė, 7 kl., Liepa Žadeikaitė, 4 kl., Gabija Grunskytė, 6 kl., Austėja Daukšytė, 7 k., Greta Sadauskaitė, 8 kl., Eva Stonytė, 8 kl.

Fortepijono skyriaus mokiniai muzikavo ir po vieną, ir po du, ir su savo mokytojomis.

Koncertą vainikavo Meno mokyklos jaunučių choras (vadovė Daiva Pielikienė), atlikęs dvi dainas pagal Ingos Šeduikienės muziką ir žodžius – „Kas miške gyvena“ ir  „Ledai“.

Mokinius koncertui ruošė mokytojos I. Filičkinienė, A. Rupšauskienė, Ž. Sukackienė, L. S. Tunaitienė, G. Augaitytė, Ž. Adomaitienė, A. Kazakauskienė, I. Kašėtienė-Mikkelsen, D. Pielikienė.

Jaunųjų muzikantų grojimas palietė žiūrovų širdis. Nedidelėje choro klasėje, papuoštoje  spalvingais rudens žiedais,  sklandė muzikos dvasia, skambėjo plojimai. Mokytojoms buvo padovanota gėlių, visi sustojo bendrai nuotraukai.

Nuotraukas peržiūrėsite čia..

 

 

1 Comment on "Koncerto, skirto Tarptautinei muzikos dienai, akimirkos"

  1. Buvo gražus, nuotaikingas koncertas. Ačiū vaikams ir mokytojoms.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*