Jaunųjų Šilutės menininkų sėkmė Juodkrantėje

Šilutiškiai Juodkrantėje. Pirma iš kairės - M.Juniutė. penkta E.Balnytė su draugais.

Sausio 6 dieną būrelis Šilutės meno mokyklos Dailės skyriaus mokinių ir mokytojų važiavo į Juodkrantę. Ten Liudviko Rėzos kultūros centre vyko konkurso – etnokultūros festivalio „Ritin kalne smiltate“ parodos atidarymas ir buvo paskelbti bei apdovanoti jo nugalėtojai. Jų tarpe buvo ir jaunieji Šilutės dailininkai Domantas Lacko, Gintarė Radionovaitė, Ernesta Balnytė ir Monika Jauniūtė.

Minint Liudviko Rėzos 240-sioms gimimo metines Neringos meno mokykla, drauge Neringos savivaldybe, Neringos nacionalinio parko direkcija bei kitais partneriais paskelbė konkursą „Ritin kalne smiltate“. Jo tikslas – skatinti jaunuomenę domėtis Liudviku Rėza, jo darbais, Kuršių nerijos išskirtine istorija, pasigilinti bei pastebėti, kaip savita ir ypatinga Kuršių nerijos gamta įtakojo senųjų kuršininkų gyvenimą. O taip pat atkreipti dėmesį, kaip visa tai atsispindėjo šių žmonių kultūroje, pavelde. Dalyvauti tokiame konkurse neringiškiai pakvietė dalyvauti jaunuosius menininkus, besimokančius dailės bei muzikos.

Kaip sakė jaunųjų šilutiškių dalininkų mokytojas Andrius Sirtautas, moksleiviai buvo skatinami kūrybiškai perteikti Kuršių nerijos praeitį, gamtą. Į tai buvo kreipiamas pagrindinis dėmesys, kiek atlaidžiau žiūrint į darbų atlikimo techniką. Pasiūlius dalyvauti šilutiškiams mokiniams, ne visiems tinkamai sekėsi rasti tą kūrinio ašį ir perteikti siūlomą temą. Tačiau į konkursą vis tik buvo išsiųsta nemažai šilutiškių dailės darbų. Tarp kitų nugalėtojų buvo ir šilutiškiai D.Lacko, G.Radionovaitė, E.Balnytė ir M.Jauniūtė, kuriems darbus padėjo sukurti jų mokytojai A.Sirtautas ir Živilė Skirkevičienė.

A.Sirtautas sakė, kad nežiūrint, kad buvo labai šalta, tačiau važiavusiems į Juodkrantę, į konkurso uždarymą, tai buvo labai naudinga išvyka. Jie pamatė bendraamžių darbus, galėjo palyginti kūrybinius braižus. O taip pat susipažino su kitų meno mokyklų mokiniais. Tuo pačiu tai buvo proga pamatyti Juodkrantę ir Baltijos jūrą žiemą. Mokytojas taip pat pasidžiaugė Neringos valdžios dėmesiu – konkurso uždaryme dalyvavo ir jaunaisiais menininkais ir jų darbais džiaugėsi Neringos meras Darius Jasaitis.

Naudodamiesi galimybę prieš keldamiesi į Juodkrantę šilutiškiai Klaipėdos parodų rūmuose aplankė dalininko iš Izraelio Leo Ray tapybos darbų parodą „Begalinis paveikslas“. Tai savito braižo dalininkas, gimęs Vilniuje ir baigęs tuometinę Dailės akademiją. Jis savo paveikslus kuria savita technika. Pažintis su šio dalininko paroda buvo lyg nauja ypatinga pamoka jauniesiems šilutiškiams dalininkams.

Daugiau nuotraukų galima pamatyti čia

Be the first to comment on "Jaunųjų Šilutės menininkų sėkmė Juodkrantėje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*