Vyriausybės atstovė patvirtino – Savivaldybės taryba gali nuimti priemoką

Tarybos narys Arvydas Jakas ir toliau lieka atkalus – jis mano, kad prasižengusiam administracijos direktoriaus pavaduotojui Virgilijui Pozingiui turi būti skirta nuobauda.

Po to, kai Tarybos Ekonomikos ir finansų komitete buvo atsisakyta svarstyti atlyginimo priemokos šiam pareigūnui panaikinimą, A.Jakas kreipėsi į Vyriausybės atstovę Klaipėdos apskrityje Daivą Kerekeš prašydamas paaiškinimo, ar taip pasielgus bus pažeista Lietuvos Respublikos Konstitucija. Tokią nuomonę galima susidaryti iš Šilutės rajono savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio pasirašyto atsakymo A.Jakui, dėl kokių priežasčių jo pasiūlytas sprendimas nebus įtrauktas į kovo 31 dieną vyksiantį Šilutės rajono savivaldybės tarybos posėdį.

Atsakymas

Užklausimą elektroniniu būdu atsiuntusiam A.Jakui Vyriausybės atstovė D.Kerekeš atsiuntė tokį elektroninį atsakymą:

Atsakydami į Jūsų e-laišką, informuojame, kad Savivaldybės tarybos kompetencijai priskiriama savivaldybės administracijos direktoriaus ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo priėmimas į pareigas ir atleidimas iš jų, darbo užmokesčio nustatymas, įskaitant priemokų skyrimą (Vietos savivaldos įstatymo 16 str. 2 d. 9 p.). Savivaldybės tarybos valia yra skirti priemoką ar jos neskirti. Savivaldybės taryba, vadovaudamasi Vietos savivaldos įstatymo 18 str. 1 d. turi teisę keisti ar panaikinti savo priimtus teisės aktus. Tokiu būdu, remdamasi prieš tai nurodytų įstatymų nuostatomis, Savivaldybės taryba turi teisę pripažinti netekusiu galios Šilutės rajono savivaldybės tarybos 2015-08-06 sprendimo Nr. T1-15 2 punktą, kuriuo buvo skirta priemoka.Atkreiptinas dėmesys į tai, kad pats VTEK sprendimas nėra ta aplinkybė, kuriai atsiradus savivaldybės taryba privaloma tvarka turėtų naikinti savo ankstesnį sprendimą dėl priemokos skyrimo.
Pagarbiai,
Daiva Kerekeš
Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje

Priminsime, kad Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo V.Pozingio pražangą sausio 6 dienos posėdyje nustatė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Pripažinta, kad politikas sumaišė privačius ir viešuosius interesus, nes būdamas Paičių melioracijos statinių naudotojų asociacijos nariu nenusišalino rengiant (derinant) Šilutės rajono savivaldybės tarybos sprendimo projektą, kuriuo Taryba pritarė ketinimui būti partnere asociacijai teikiant projekto „Šilutės rajono Inkaklių kadastrinės vietovės Paičių MSNA narių valdomų sklypų dalies melioracijos statinių rekonstrukcija“ paraišką.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimas čia.  

Mero atsakymas Jakui-a

Šilutės rajono mero V.Laurinaičio atsakymas A.Jakui. I dalis.

Mero atsakymas Jakui-b

Šilutės rajono mero V.Laurinaičio atsakymas A.Jakui. II dalis.

 

Be the first to comment on "Vyriausybės atstovė patvirtino – Savivaldybės taryba gali nuimti priemoką"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*